Jégkorong: Lobenwein Bálint az U18-as vb-n is nagyot alkotna

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 14:05
null
A döntőben szerzett öt pontjával Lobenwein Bálint kulcsszereplője volt a Budapest Jégkorong Akadémia U18-as magyar bajnoki címet szerző csapatának. A 2006-os születésű csatárreménységnek azonban nem sok ideje akadt az ünneplésre, mivel husvéthétfőtől már a divízió I/A-csoportos vb-re készülő U18-as válogatottban volt jelenése.

Mint arról beszámoltunk, a fehérváriak legyőzésével a Budapest Jégkorong Akadémia együttese lett a hazai bajnok az U18-as jégkorongbajnokságban, miután Luciano Basile tanítványai előbb 4–0-ra, majd 4–3-ra múlták felül a FEHA19 alakulatát.

A fővárosiak sikeréből oroszlánrészt vállalt Lobenwein Bálint, aki a finálé első meccsén egy-egy góllal és gólpasszal, míg a másodikon két góllal és egy assziszttal zárt,

, aki a finálé első meccsén egy-egy góllal és gólpasszal, míg a másodikon két góllal és egy assziszttal zárt,

ezzel a párharc legeredményesebb játékosának bizonyult. Ráadásul a fiatal támadónak még különlegesebbé tette az élményt, hogy a 18. születésnapját éppen a bajnoki címet érő második győzelem napján ünnepelte.

– kezdte Lobenwein az Utánpótlássportnak. – A döntő előtt kicsit tartottam a fehérváriaktól, mert nem igazán volt veszteni valójuk. Az alapszakaszban nem értek el igazán jó eredményeket, így némileg meglepetéscsapatként jutottak el a fináléig. Összességében viszont nem igazán hagytunk nekik teret a kibontakozásra, olyan mentalitással álltunk bele a párharcba, hogy nem lehetett kérdés mi leszünk a jobbak. Az első meccsen aratott magabiztos győzelem megadta az alaphangot, és utána pedig idegenben sikerült lezárni párharcot."

A BJA U18-as csapata korábban az osztrák korosztályos bajnokság rájátszásában is a legjobb magyar gárdaként zárt, miután a Salzburg és a Klagenfurt mögött a harmadik helyen végzett.

„Ha visszatekintünk a teljes magyar rájátszásra, akkor elmondható, hogy nem indultunk jól, hiszen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elleni negyeddöntős párharcban rögtön az első meccsen kikaptunk, belenéztünk egy nem várt pofonba. Utólag azt gondolom, erre szükségünk is volt ahhoz, hogy végül a későbbiekben ilyen jól összeálljon a társaság, és sikeresen szerepeljünk."

Az ünneplés pillanatai a BJA U18-as csapatának bajnoki címe után Fotó: Várhegyi Erna/BJA

„Be kell valljam, az évad felénél még nem hittem volna, hogy képesek leszünk döntőbe jutni, pláne megnyerni a bajnokságot. Azonban a szezon előrehaladtával, különösen a play-offban jelentős fejlődésen mentünk keresztül együtt, megmutattuk az igazi karakterünket.

Nagyon boldog vagyok, hogy így alakult, büszke vagyok a srácokra! Az, hogy mindössze egyetlen vereséggel fejeztük be a rájátszást, ez hatalmas fegyvertény."

A bajnoki cím után Lobenweinnek csupán két pihenőnapja akadt, mivel hétfőtől már a címeres mezben kell bizonyítania, ugyanis a Svasznek Bence vezette U18-as válogatott megkezdte a felkészülést az április 14-én rajtoló, dániai második vonalbeli vb-re.

„Még az elején járunk a közös munkának, mindössze két napja kezdtük el az edzőtábort, ráadásul egyelőre kicsit szedett-vedett is a társaság. Gondolok itt arra, hogy a hazai U21-es, illetve a külföldi korosztályos bajnokságban játszók közül sokan még nem tudtak csatlakozni hozzánk, emiatt a keretünk még korántsem teljes.

(Kiemelt képen: Lobenwein Bálint Fotó: Várhegyi Erna/BJA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik