AIPS: Serena Williams megelőzte Hosszú Katinkát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.15. 09:51
Az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) év sportolója szavazásán Hosszú Katinka.

A világ- és Európa-bajnok úszó – aki a magyar sportújságírók véleménye alapján elnyerte az elmúlt év legjobb magyar női sportolója címet – Se˜rena Williams amerikai teniszező, Genzebe Dibaba etióp futó, Dafne Schippers holland sprinter és hétpróbázó, valamint Anna Fenninger osztrák alpesi síző mögött lett ötödik a voksoláson – az eredményt a Magyar Sportújságírók-szövetsége közölte honlapján az AIPS legfrissebb magazinjára hivatkozva.Se˜rena Williams amerikai teniszező, Genzebe Dibaba etióp futó, Dafne Schippers holland sprinter és hétpróbázó, valamint Anna Fenninger osztrák alpesi síző mögött lett ötödik a voksoláson – az eredményt a Magyar Sportújságírók-szövetsége közölte honlapján az AIPS legfrissebb magazinjára hivatkozva.

Az élcsoportokat már december végén közzétette az AIPS, a bővebb lista most vált ismertté. A sorrendből kiderül, hogy a kazanyi világbajnokságon két arany- (200 és 400 méter vegyes) és egy bronzéremmel (200 m hát), a netanyai rövid pályás Eb-n hat arany- és egy ezüstéremmel záró Hosszú az európaiakat tekintve a harmadik legjobb női sportoló volt tavaly.

Szavaztak 2015 legjobb térségbeli sportolóira a keleti és dél-európai országokat tömörítő újságíró-szervezet, a SEESJA képviselői is. A nőknél Hosszú győzött, míg a férfiaknál egy másik magyar úszó, a 200 méter pillangón világbajnok, 100-on ezüst-, 50-en pedig bronzérmes Cseh László a harmadik helyet szerezte meg.

A csapatok versengésében a magyar labdarúgó-válogatott a román női asztalitenisz-együttessel holtversenyben a hatodik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik