Úszás: Turi György állja a pofonokat, de várja az igazság napját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.04. 14:52
Kétségtelen, hogy a közelmúlt edzőváltásaiból Turi György jött ki a legrosszabbul, az úszó mesteredzőnek nem mentegetőzésképpen, de ehhez is volt hozzáfűzni valója.

„Üthetnek, vághatnak, támadhatnak szemből és a hátam mögött is, még meg is alázhatnak, én akkor sem veszem fel a kesztyűt, és továbbra is úriember módjára fogok viselkedni” – így reagált Turi György, a Kőbánya SC úszóinak vezetőedzője azután, hogy – Bernek Pétert, Cseh Lászlót és Kozma Dominikot követve – a napokban a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána is elköszönt tőle. Nem titkolja, hogy fáj a szíve, már hogyan is ne fájna, arra a minősítésre viszont, hogy „Lilunak is elege lett belőle”, nemes egyszerűséggel a következőket nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának:Turi György, a Kőbánya SC úszóinak vezetőedzője azután, hogy – Bernek Pétert, Cseh Lászlót és Kozma Dominikot követve – a napokban a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána is elköszönt tőle. Nem titkolja, hogy fáj a szíve, már hogyan is ne fájna, arra a minősítésre viszont, hogy „Lilunak is elege lett belőle”, nemes egyszerűséggel a következőket nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának:

„Mondhatnám én is a magamét, de vajon mit érnék vele? Bennem mindig is az fog megmaradni, hogy Szilágyi Liliána tavaly a nankingi ifjúsági olimpiai játékokon két aranyérmével és a korosztályos világcsúcsával az egész magyar csapat legsikeresebb tagja volt, akinek a fejlődéséért a magam tudásával mindig is mindent igyekeztem megtenni.”

„Utána lehet számolni: a londoni olimpián szóhoz jutott huszonnégy válogatott úszó közül azóta huszonegyen váltottak edzőt, vagy klubot is. Van olyan, akinek ez bejött, másoknak kevésbé. Ennek a vándorlásnak több oka is volt, ezek közül most csak egyet emelnék ki. Ahol a versenyző és az eredmény, ott a pénzügyi támogatás, aminek a mértéke egyre tekintélyesebbnek mondható, és ez a csábító lehetőség természetesen minden kisebb és nagyobb klubnak felkeltette az érdeklődését. Eddig soha nem látott versenyhelyzet alakult ki a szakosztályok között, amiből éppenséggel jó dolgok is kisülhetnek, de szerintem fennáll a káosz veszélye is.”

Turi György persze nem maradt versenyzők nélkül, akik között a tizenéves Késely Ajnát máris a jövő nagy úszójaként emlegetik. A mesteredző szerint ő és a szülei biztos, hogy ki fognak tartani mellette.

„Az igazság napja jövő augusztus tizenharmadikán érkezik el, amikor Rióban lezárulnak az úszóversenyek. Akkor lehet majd mérleget készíteni, és kideríteni, hogy melyik volt tanítványom úszik jobb eredményt az olimpián, mint akkor, amikor még én készítettem fel. Ha egytől egyig jobbak lesznek, tehát többre viszik, mint velem, akkor majd bátran mindent lehet rám mondani. Azt, hogy begyepesedett vagyok, elavultak a módszereim és én nem fogok tiltakozni. Mivel soha nem voltam ellendrukker, most is a versenyzők sikeréért szorítok” – hangsúlyozta Turi György.

Telekom Sporthír Szolgálat/Szalay Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik