Úszás: indulhat sportfegyelmi eljárás Szepesi ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 18:05
A Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége dr. Nagy Zsigmond, a Sportjus elnöke, a MOB nemzetközi igazgatója volt. A műsorban elárulta, szerinte lehet sportfegyelmi eljárást indítani Szepesi Nikolett ügyében is.

A Sportjus, más nevén a Magyar Sportjogász Szervezet, mely 2007-ben azzal a céllal jött létre, hogy sportolóknak, sportban tevékenykedő szakembereknek jogi téren, jogászoknak pedig sportszakmai kérdésekben nyújtson segítséget. A szervezet nem jár el illetékességből, de megkeresés esetén, a jog területén dolgozó szakemberek tudnak véleményt formálni vagy tanácsot adni. A Magyar Sportjogász Szervezetének több korábbi olimpikon tagjai is van, Ábrahám Attila, olimpiai bajnok kajakos a felügyelő bizottság tagja, de az elnökség tagja Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára is.

Dr. Nagy Zsigmond, a Sportjus elnöke, a MOB nemzetközi igazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában a szervezet bemutatása mellett Szepesi Nikolett ügyéről is beszélt. Ott elárulta, ebben a konkrét ügyben eddig nem jutott el hozzájuk semmilyen megkeresés, de ha ez megtörténne, biztosan találnának megfelelő szakembert, aki segíthetne.

„Ismerni kell a tényállást, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni, hogy ez most szabálysértési vagy bűncselekményi kategória. Jelen esetben, időben távoli cselekményekről beszélünk, ezért ezt elég nehéz rekonstruálni, ez egészen bizonyos, viszont, ha halmazatban áll meg, tehát több személy ellen követtek el hasonló cselekményeket, akkor valószínűleg meg lehet indítani – árulta el dr. Nagy Zsigmond, aki megfelelő körültekintés mellett ugyan, de lát esélyt a lépésekre. – A sportfegyelmi eljárás megindítása nem lehetetlen, ugyanis itt jelen esetben a sportszerű magatartás vagy azzal ellentétes cselekmények is megalapozottá tehetik, hogy meg lehessen indítani személyekkel szemben az eljárást."

„Egy biztos, ha valakinek a joga sérült, akkor annak meg kell adni a lehetőséget, hogy a saját jogát mindenképp érvényesítse" – zárta le a témával kapcsolatos észrevételeit a Sportjus elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik