Tokió 2020: összejött a spanyol–brazil álomdöntő, a házigazda búcsúzott

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.03. 15:38
null
Marco Asensio góljával Spanyolország a hosszabbításban nyert 1–0-ra, így összejött az álomdöntő (Fotó: AFP)
Brazília után Spanyolország jutott a férfi olimpia labdarúgótornájának döntőjébe, miután az elődöntő hosszabbításában 1–0-ra felülmúlta a házigazda Japánt.



Az első félidőt Spanyolország kezdte jobban: a hatodik percben Mikel Merino közeli fejese elszállt a kapu fölött. A helyzetet követően a spanyolok játszottak fölényben, ám gólt sem ők, sem Japán nem szerzett.

A mérkőzés kísértetiesen hasonlított az ugyancsak kedden megrendezett Brazília–Mexikó negyeddöntőhöz: az 57. percben a játékvezető szabálytalannak látta a szerelni igyekvő Josida Maját, így előbb tizenegyest ítélt a spanyoloknak, ám videóbírózást követően érvénytelenítette döntését. További egybeesés a két meccs között, hogy itt sem született gól a rendes játékidőben, így a két csapat szintén „túlórázni" kényszerült.

A gólcsendet a spanyolok törték meg: a hosszabbítás 115. percében a Real Madrid játékosa, Marco Asensio talált a házigazdák kapujába. Asensio góljával egyúttal a végeredményt is beállította, így szombaton összejön a Brazília–Spanyolország álomdöntő.

OLIMPIA, TOKIÓ 2020
LABDARÚGÁS,
FÉRFIAK
AUGUSZTUS 3., KEDD

ELŐDÖNTŐ
Japán–Spanyolország 0–0, hosszabbítás után 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik