Tokió 2020: őrületes mennyiségű ételt kapnak az amerikai sportolók

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.20. 20:54
null
Jó sok ételt készítenek az amerikaiak Tokióban. (Fotó: AFP)
Biztosan nem maradnak éhesek az amerikai sportolók Tokióban, ha elmennek a Szetagaja nevű kerületben található bázisukra. Itt lakhatnak jól azok az amerikaiak, akik nem akarják igénybe venni az olimpiai falu nyújtotta lehetőségeket.

 

Brian Knutsonra nagy felelősség és munka hárul, mivel ő az, aki az első számú felelőse az amerikaiak olimpiai és paralimpiai csapatának étkeztetésének, ő az, aki biztosítja, hogy a versenyzők hozzájussanak a kedvenc ételükhöz. Kapcsolatban állnak dietetikusokkal, helyi termelőkkel, előkészítette a terepet Tokió Szetagaja nevű kerületében, ahol az amerikaiak egyik központja található.

Ez a hely nagy jelentőséggel bír, hiszen rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak az olimpia résztvevőire, pontosan megszabták számukra, hogy mikor és hová mehetnek. Ennek a szigornak egy része arra is kitér, hogy mit lehet tenni akkor, amikor nem az olimpiai falu kínálta ételeket akarják elfogyasztani. Az eu.usatoday.com oldal cikke azt sejteti, hogy az amerikai versenyzők sokszor élni fognak a központjuk nyújtotta lehetőséggel.

Knutson és csapata úgy számolt, hogy körülbelül 7000 adag ételt kell biztosítaniuk az amerikai versenyzőknek és a kísérőknek 27 nap alatt.

„Ebédet és vacsorát adunk minden nap, amíg itt vagyunk – mondta Knutson. – A csapat főleg sovány húsokat fogyaszt, csirkemellet, halat, vegetáriánus ételeket, és persze nagyon sok tésztát és húsgolyót.”

A csapat több mint 32 tonna élelmiszert szállíttatott az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai központjából, Colorado Springsből Tokióba, benne a szponzorok termékeivel, például a Coca-Colától.

De ez még nem volt elég. Knutsonék kapcsolatba léptek egy japán szakáccsal és japán termelőkkel is, akik szintén hozzáteszik a magukét. Különböző protein tartalmú élelmiszereket, 160 kiló lazacot is rendeltek. Külön étkészleteket hozatnak, olyan dolgokról is gondoskodnak, mint például gáztűzhely-alkatrészek, hűtők, amelyeket az olimpia után a helyieknek adományoznak.

Knutson hozzátette, a cél, hogy lehetőség szerint biztosítsák azokat az ételeket, amelyekhez a versenyzők hozzászoktak Colorado Springsben, és hogy egy kicsit belecsempésszenek a japán ízekből is.

A vírushelyzet miatt az elkészült ételeket büférendszerben tálalják, de lehetőség lesz csomagolva rendelni.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik