Tokió 2020: brit aranyérem hegyikerékpárban

Vágólapra másolva!
2021.07.26. 09:48
null
Brit aranyérmes hegyikerékpárban (Fotó: AFP)
A brit Thomas Pidcock győzelmével ért véget a férfi hegyikerékpárosok versenye a tokiói olimpián. Az ezüstérem a svájci Flückiger, a bronz a spanyol Valero Serrano nyakába került.

 

A brit versenyző gyorsan az élre állt és sikerült is elhúznia a mezőnytől, így magabiztos fölénnyel szerezte meg az aranyat. Az éremesélyesek közül az idei Tour de France-on szakaszt is nyerő holland Mathieu van der Poel a verseny elején bukott, s bár folytatta a versenyt, végül feladta. A cseh Ondrej Cink sokáig az élmezőnyben tekert, de aztán egy defekt miatt ő is kiállt.

A 38 tagú mezőnyben tekert a negyedik olimpiáján résztvevő magyar Parti András is, aki 10 perces hátránnyal a 32. helyen ért célba.

„Kemény menet volt ez a bányában" – értékelt Parti, aki elárulta: az utolsó olimpiáján kicsit izgult. „Az elején rosszul kezdtem, hibáztam is rögtön kettőt, így leszakadtam a mezőnyről, nem is esett jól egyedül a pofaszél."

Felidézte: körről körre kezdett feljönni, néhány riválist utol is ért, ám mind a pálya, mind a körülmények rendkívül nehézzé tették a viadalt.

„A fiatalok ráadásul elképesztően erősek, nekem 38 évesen igencsak fel kell kötnöm a gatyát" – fűzte hozzá.

TOKIÓ 2020
KERÉKPÁROZÁS, FÉRFI HEGYI KERÉKPÁR
1. Thomas Pidcock (Nagy-Britannia) 1:25:14 óra
2. Mathias Flückiger (Svájc) +20 mp hátrány
3. David Valero Serrano (Spanyolország) +34
4. Nino Schurter (Svájc) +42
5. Victor Koretzky (Franciaország) +46
6. Anton Cooper (Új-Zéland) +46
...
32. PARTI ANDRÁS +10:19 perc

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik