Tenisz: Djokovics sérülten nyerte meg az Australian Opent

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 13:39
null
Jól látható a tapaszolás a bal combján (Fotó: AFP)
Komoly sérülés hátráltatta, ezzel együtt Novak Djokovic lehengerlő játékkal nyerte meg múlt vasárnap pályafutása során tizedik alkalommal az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Craig Tiley, az Australian Open igazgatója szerdán egy interjúban árulta el, hogy a 35 esztendős szerb szupersztárnak három centiméteres szakadás volt a bal combjában.

„Nehéz elhinni, hogy valaki egy ilyen sérüléssel képes arra, amit ő tett” – nyilatkozta Tiley, aki az orvosi vizsgálatok eredményeit látva bizonyosodott meg Djokovics sérüléséről.

A belgrádi klasszis különösen a korai fordulókban bajlódott sokat a combjával, ugyanakkor a végjátékban ennek már nyoma sem volt, és a görög Sztefanosz Cicipasz elleni döntőben is magabiztosan diadalmaskodott.

„Nem érzem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene bármit is. Ez az első héten azért hatással volt rám” – reagált Djokovics a diadalát követően azoknak, akik kétkedve fogadták a sérülésével kapcsolatos híreket.

Djokovics az Australian Openen pályafutása 22. Grand Slam-diadalát aratta, amivel az örökranglista élén utolérte a spanyol Rafael Nadalt, egyúttal hétfőtől visszavette az első helyet is a világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik