MIHÁLYI PETRA
2022.12.04 09:25 Frissítve: 2023.01.19 01:20

Tenisz: Babos és Mladenovic újra együtt léphet pályára

Legutóbb 2020-ban lépett pályára Babos Tímea, Kristina Mladenovic-csal az oldalán, s hosszú ideig úgy tűnt, miután 2021-ben a francia teniszező az utolsó pillanatban úgy döntött , mégsem indul el párosban az Australian Openen, nem is állnak többet össze. Az előzetes nevezési lista és Babos sejtelmes közösségimédia-posztjai alapján azonban jövő héten ismét együtt szerepelnek egy ITF-tornán Dubaiban.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic együtt Dubaiban térhet vissza a sikerek útjára (Fotó: AFP)

 

Már Dubaiból posztol a közösségi médiában Babos Tímea, akit édesanyja kísért el az újabb megméretésre: jövő héten olyan 100 000 dollár összdíjazású ITF-challengertornán lép pályára az Arab Emírségek nagyvárosában, amelyen a szervezők a pénzdíjon felül a játékosok szállását és ellátását is állják.

Az első fotót csütörtökön, indulás előtt töltötte fel a népszerű képmegosztó platformra a párosban négyszeres Grand Slam-győztes magyar, s azt írta, különleges lesz ez a túra – a hozzászólásokból pedig látszik, néhány szemfüles rajongó sejti, mire célozhatott. Ugyanis a 29 éves játékos első kiemeltként szerepel a torna párosmezőnyének előzetes nevezési listáján – nem mással, mint Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Mind a négy majortorna-győzelmét a francia lánnyal szerezte Babos, ám 2021 elején a szerb-bosnyák származású játékos úgy döntött, inkább az egyesre koncentrál.

Legeredményesebb női teniszezőnk hatalmasat csalódott párostársában, mert az utolsó pillanatban lépett vissza az Australian Open párosküzdelmeitől, cserben hagyva őt közvetlenül a verseny előtt, s már nem is talált senkit, akivel elindulhatott volna. Ám úgy tűnik, a profilváltás nem váltotta be Mladenovic reményeit, hiszen a legjobb százon kívül van a világranglistán, míg a párosok mezőnyében továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt: az idén győzött Melbourne-ben vegyes párosban a horvát Ivan Dodiggal, női párosban pedig a Roland Garros-trófeát emelhette magasba a francia közönség legnagyobb örömére honfitársával, Caroline Garciával, így most a 18. helyen jegyzik a vonatkozó ranglistán.

Babos Tímea sokkal nehezebben talált magára a szakítás, majd a sérülésből adódó hosszabb kihagyása után, s miután azok a pontjai is kiestek, amelyeket 2019-ből őrzött a koronavírus miatt befagyasztott ranglista miatt, jelentősen hátrébb csúszott a korábbi világelső. Év végére azonban már visszaküzdötte magát a top százba, így könnyebben talál jó partnert is, s a jelek szerint úgy döntöttek Kristina Mladenoviccsal, hogy újabb esélyt adnak egymásnak.

2023.02.04 23:55:27

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb magyar az első pontját 0:4, semmi 40 után ütötte.

2023.02.04 13:54:06

Tenisz nemzetisport.hu

A gallok az utolsó pillanatban Adrian Mannarinót vetették be Fucsovics ellen, s a csereember győzött is.

2023.02.04 11:30:19

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar páros nagyszerű teljesítménnyel múlta felül az ötszörös GS-torna-győztes Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech duóját.

2023.02.03 12:43:08

Tenisz nemzetisport.hu

Piros Zsombor sikere után nem jött össze az újabb magyar győzelem.

2023.02.03 12:23:33

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar teniszező a második szettben kis híján háromgémes hátrányba került, végül 6:3-ra azt is behúzta.