MTI/R. P. 2021.10.19 11:27 Frissítve: 2021.10.19 12:40

Australian Open: aligha kapnak vízumot az oltatlan játékosok

Minden bizonnyal nem kapják meg a melbourne-i belépéshez szükséges vízumot azok a teniszezők, akik oltás nélkül szeretnének pályára lépni januárban az Australian Openen.


Erre Daniel Andrews, az illetékes Victoria állam miniszterelnöke tett utalást kedden egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: amennyiben mégis vízumot kap egy ilyen sportoló, arra „néhány hétig kötelező karantén vár”.

Egy héttel ezelőtt Martin Pakula, az állam sportminisztere azt mondta, hogy csak a már beoltott játékosok számára garantálják a részvételt, és a sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk a második adag vakcinát a szereplés érdekében. Ezt követően a férfiaknál világelső szerb Novak Djokovics – aki nem volt hajlandó elárulni, hogy esetében mi a konkrét helyzet az oltással – kifejtette: nem biztos abban, hogy meg tudja védeni címét az év első Grand Slam-viadalán.

Victoria állam kötelező oltási előírást vezetett be a profi sportolók számára, bár a hatóságok azt nem fogalmazták meg egyértelműen, hogy mi a helyzet a külföldről érkező versenyzőkkel.

Arról már korábban döntés született, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között. Az idei tornán mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számított a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez.

A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosának lett pozitív a koronavírustesztje. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

2021.11.22 00:12:52

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Bocsánatkérésre, a bűnös nyilvános bűnhődésére nem számíthatunk.

2021.11.13 10:10:13

Tenisz GYŐRI FERENC

Öt férfi és öt női játékost választottunk ki azok közül, akiknek ragyogóan sikerült az idei évadjuk.

2021.11.02 15:59:06

Tenisz HARMATH ÁKOS

A szerb világelső negyedszer győzte le a magyar éljátékost, aki ezúttal is nyert egy szettet ellene.

2021.11.01 21:25:10

Tenisz B. D. K.

A 22 éves teniszező ennél jobb jelmezt nem is választhatott volna halloweenre.

2021.11.01 18:09:32

Tenisz B. D. K.

A világ egyik legszebb teniszezőjének tartott sportolónő még idézett is egy szállóigévé vált mondatot a sorozatból!