MURÁNYI DOMONKOS
MURÁNYI DOMONKOS
2022.01.17 06:02 Frissítve: 2022.01.17 10:24

Udvardy Pannának nem sikerült a bravúr Azarenka ellen

Udvardy Panna hatvanöt perc alatt két szettben (6:3, 6:1) kikapott a korábbi világelső Viktorija Azarenkától az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) női egyesének első fordulójában.

 

Viktorija Azarenka sima győzelemmel lépett tovább a második fordulóba (Fotó: Getty Images)

 

Udvardy Panna huszonhárom évesen a korábbi világelső Viktorija Azarenkával, az Australian Open kétszeres bajnokával (2012, 2013) vívta élete első Grand Slam-főtáblás mérkőzését. Az eredeti program szerint a találkozó legkorábban – magyar idő szerint – hétfő hajnali 5 órakor kezdődhetett volna el, de a Melbourne Park hármas pályáján Aleksandar Vukic és Lloyd Harris, valamint Madison Brengle és Dajana Jasztremszka egymás elleni meccse is elhúzódott, így Udvardyék csak 6 óra után érkezhettek meg a pályára.

A kaposvári születésű lány nem kezdett megilletődötten, az első gémet adogatóként hozta, de aztán Azarenka átvette a játék irányítását, egymást követő tíz labdamenetből kilencet megnyert, így brékelőnybe került (3:1). A fehérorosz hölgy 3:2-nél, adogatóként vészelte át a legnehezebb perceit az első játszmában, ám két bréklabdát hárítva hozta a szerváját, majd 4:3 után két love game-mel 36 perc után le is zárta a szettet (6:3).

Udvardy a második felvonást is jól kezdte, ezúttal brékkel, utána azonban Azarenka esélyt sem adott neki – kellettek persze a magyar játékos rontásai is ahhoz, hogy sima legyen a vége, de Udvardy mentségére szóljon, hogy nem volt könnyű tartani Azarenka tempóját.

A mérkőzés végül 65 percig tartott, a fehérorosz játékos 6:3, 6:1-re győzött, így 2016 óta először nyert meccset az Australian Openen, és készülhet a svájci Jil Teichmann elleni második körös találkozójára.

Összegzésképp: a magyar lány mindent megtett, ami tőle telt sokkal esélyesebb és nagyobb tudású ellenfelével szemben, de a sok hibája miatt Azarenka lényegében nagyon könnyedén nyert.

„Túlizgultam ezt a meccset, sok magyar szurkolót hallottam, és az izgulás kicsit elvette az élményt – nyilatkozta Udvardy Panna a Hungarian GP Facebook-oldalán. – Jól kezdtem, az elején még rendben volt minden, és összességében szorosabb is lehetett volna. Nem éreztem, hogy sebességben Azarenka letolt volna a pályáról, inkább az volt a gond, hogy a külső dolgokra figyeltem. Fejben és tapasztalatban még sokat kell fejlődnöm.”

A mérkőzés statisztikája

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ

Azarenka (fehérorosz, 24.)–Udvardy (magyar) 6:3, 6:1

A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet…

Még több
2022.05.23 17:44:01

Tenisz H. Á.

A selejtezős ellenfelét legyőző Fucsovics Márton készülhet Marin Cilic ellen, aki Balázs Attilát győzte le.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.