Aus. Open: ennyi pénzt kap a győzelemért Babos Tímea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 12:19
Mint arról beszámoltunk, Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyét. A fantasztikus siker pedig természetesen pénznyereménnyel is járt.

Az Australian Openen összesen 55 millió ausztrál dollár pénzdíjat osztanak ki, ez tíz százalékkal több, mint 2017-ben.

A legtöbbet a női és férfi egyes győztese kapja, ők fejenként 4 millió ausztrál dollárral, azaz 800 millió forinttal gazdagodnak.

A férfi és női párosok győztese egyenlő díjazásban részesül, az első helyezettek 700 ezer ausztrál dollárt vihetnek haza, ám ezt az összeget a páros kapja együtt, azaz felezniük kell.

Fejenként tehát 350 ezer dollárral gazdagodnak, azaz Babos Tímea a fantasztikus győzelméért nagyjából 70 millió forintot kap.

Ehhez még biztosan hozzájön az egyéniben elért második forduló, amiért 18 millió forint jár.

Babos Tímea a fantasztikus győzelméért nagyjából 70 millió forintot kap (Fotó: AFP)
Babos Tímea a fantasztikus győzelméért nagyjából 70 millió forintot kap (Fotó: AFP)

Érdekesség, hogy a párosokat nem díjazzák a teljes mezőnyhöz mérten túl bőkezűen, elvégre, ha valaki egyesben eljut a negyeddöntőig, az már több pénzt keres (440 ezer ausztrál dollárt), mint a párosok győztesei.

A legkevesebbet a vegyes páros győztese kapja – itt Babos Tímea szintén bejutott a fináléba –, ennek az ágnak az első helyezettje 175 ezer ausztrál dollárt (35 millió forint) tehet zsebre.

A Grand Slamek közül egyébként az Australian Open díjazása a legalacsonyabb. A legtöbb pénzt a US Openen osztják ki: az Egyesült Államokban összesen 50.4 millió amerikai dollárt kapnak a teniszezők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik