ATP-vb: Thiem legyőzte a címvédőt a tavalyi döntő „visszavágóján”

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 18:37
null
Dominic Thiem győzelmével indult a világbajnokság (Fotó: AFP)
A londoni tenisz ATP-világbajnokság csoportkörének első mérkőzésén az osztrák Dominic Thiem három szettben, 7:6, 4:6, 6:3-ra legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt.

 

A 12 év után jövőre Londonból Torinóba költöző világbajnokság első, vasárnapi játéknapján a London 2020 elnevezésű csoport került reflektorfénybe, rögtön egy kifejezetten érdekesnek ígérkező találkozóval: a tavalyi döntő két résztvevője, a végső győztes Sztefanosz Cicipasz és a legyőzött Dominic Thiem nézett farkasszemet egymással.

Szorosabban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés, az első szettet jól jellemzi, hogy mindössze három bréklabda adódott (mindhárom Thiem előtt), ám ezeket nem sikerült kihasználni. Jöhetett a rövidítés, melyben az osztrák koncentrált jobban, és behúzta az első játszmát. A saját adogatójátékokra való odafigyelés a folytatásban is megmaradt, itt elég volt egyetlen apró megingás Thiemtől, ami a szettbe került. A harmadik játszma elején fordult a kocka, Thiem brékelt, és húzott el 3:0-ra, majd 3:1-nél egy tizenhét labdamenetből álló játékot is behúzott (ekkor mindössze egyszer kellett a brék elkerüléséért adogatnia), innen pedig már nem tudott visszajönni Cicipasz.

Thiem az idei nyolcadik, top 10-es játékos elleni meccsén a hatodik sikerét könyvelhette el, és nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé.

TENISZ
ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
CSOPORTKÖR
Thiem (osztrák)–Cicipasz (görög) 7:6 (7–5), 4:6, 6:3
A vasárnapi másik mérkőzésen

Nadal (spanyol)–Rubljov (orosz) 6:3, 6:4

A VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
Tokió 1970-csoport:
Novak Djokovics (szerb, 1. kiemelt), Danyiil Medvegyev (orosz, 4.), Alexander Zverev (német, 5.), Diego Schwartzman (argentin, 8.)
London 2020-csoport: Rafael Nadal (spanyol, 2.), Dominic Thiem (osztrák, 3.), Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.), Andrej Rubljov (orosz, 7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik