Tenisz: Alcaraz legyőzte Nadalt, már elődöntős Madridban

Vágólapra másolva!
2022.05.07. 00:47
null
Carlos Alcaraz fantasztikus mérkőzésen győzte le Rafael Nadalt (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics után a spanyolok csodatinije, Carlos Alcaraz is bejutott a madridi salakpályás tenisz mesterverseny elődöntőjébe.

 

Novak Djokovics kipihenten várta a Hubert Hurkacz elleni elődöntőt, hiszen Gäel Monfils ellen magabiztos, 6:3, 6:2-es győzelmet aratott, míg Andy Murray ellen pályára sem kellett lépnie, hiszen a brit teniszező betegség miatt visszalépett. A lengyel játékos ezzel szemben a bolíviai Hugo Dellien és a spanyol Alejandro Davidovich ellen is háromszettes mérkőzést nyert meg, és a szerb Dusan Lajovics sem könnyítette meg a dolgát.

A világelső esélyeshez méltóan kezdett, semmire hozta az adogatását, majd 30-ra brékelt, ezt az előnyét pedig a szett végéig megőrizte, amit 6:3-ra meg is nyert. A második játszmában aztán 2:2-nél vette el ellenfele kezdését Djokovics, majd 5:3-nál fogadóként két meccslabdája is volt, de végül saját adogatása után fejezte be a szettet, amit 6:4-re nyert meg, így bejutott a legjobb négy közé.

A nap slágermérkőzése következett ezután, hiszen a spanyolok legendája, Rafael Nadal, honfitársával, az ATP-világranglista 9. helyén álló csodatinivel, Carlos Alcarazzal csapott össze. A 19 éves játékos csütörtök este három szettben győzte le a brit Cameron Norrie-t, míg a 35 éves korábbi világelső a belga David Goffin ellen kényszerült döntő szettre.

A találkozó eleje nem az adogatójátékok megnyeréséről szólt, hiszen az első három gém brékkel zárult, amiből Alcaraz jött ki jobban, aki 6:2-es eredménnyel szettelőnybe került. A második felvonásban aztán 2:1-nél Alcaraz rosszul esett el, ápolást kért, ami után pontatlanná vált a játéka, Nadal pedig tapasztalatával és tudásával kihasználta ezt, sima 6:1-gyelegyenlített.

Végül a fogadóirodák a második játszmában magára találó Nadalt hozták ki esélyesnek, de Alcaraz összekapta magát, 2:1-es vezetésnél semmire brékelt, előnyét megőrizte, és 6:3-ra megnyerte a döntő szettet.

Andrej Rubljov két brit játékos, Jack Draper és Daniel Evans ellen is nehezen szerezte meg a továbbjutást jelentő győzelmet,míg Sztefanosz Cicipaszkét viszonylag sima mérkőzésen jutott el a legjobb nyolcig a francia Lucas Pouille-n és a bolgár Grigor Dimitrovon keresztül.

Az orosz és a görög játékos összecsapását utóbbi kezdte jobban, rögtön a második gémben brékelt, majd jó adogatásának köszönhetően6:3-ramegnyerte az első szettet. A második játszmában aztán sikerült összeszednie magát Rubljovnak, aki kétszer is elvette ellenfele adogatását, így 6:2-re behúzta a második szettet.

A döntő szett végénRubljov játéka nehézkessé vált, 4:4-nél semmire bukta el az adogatását, és hiába brékelhetett volna, Cicipasz rögtön az első mérkőzéslabdáját kihasználta, és 6:4-re megnyerte a harmadik játszmát, ezzel pedig a mérkőzést is.

A nap zárásakéntFélix Auger-Aliassime csapott össze az elmúlt időszakban nem a legjobban teljesítő Alexander Zverevvel. Az első adogatójátékát mindkét fél nehezen, de hozni tudta, aztán 1:1-nél Zverev rögtön brékelt, majd a következő játékokban a fogadók bréklabda közelébe sem kerültek. Ez aztán 5:3-nál a németnek sikerült, így 6:3-ra zárta le az első szettet.

A második játszma a német fölényével indult, azonban a második adogatása teljesen összeesett Zverevnek, rendre kettős hibákat ütött, de így is hozta a saját adogatásait, ráadásul brékelt is, így 3:0-ra, majd 4:1-re vezetett. Auger-Aliassime ennek ellenére nem adta fel, sőt 4:1-nél négy bréklabdát is hárított, majd kihasználva ellenfele zavart helyzetét, visszajött a mérkőzésbe, és hamar 4:4-re módosította az állást. Végül a kanadai 5:4-nél még hárított két meccslabdát, 6:5-nél már nem tudott, így Zverevlezárta a mérkőzést.

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (7 499 290 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Hurkacz (lengyel, 12.) 6:3, 6:4
Alcaraz (spanyol, 7.)–Nadal (spanyol, 3.) 6:2, 1:6, 6:3
Cicipasz (görög, 4.)–Rubljov (orosz, 6.) 6:3, 2:6, 6:4
A. Zverev (német, 2.)–Auger-Aliassime (kanadai, 8.) 6:3, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Alcaraz (spanyol, 7.)
Cicipasz (görög, 4.)–Zverev (német, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik