Alpesi sí: Vonn fantasztikus, mesterhármas Lake Louise-ban

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 20:30
Lindsey Vonn nyerte meg a nők szuper-G versenyszámát az alpesi sielők világkupa-sorozatának vasárnapi viadalán a kanadai Lake Louise-ban. Az amerikai klasszis a pénteki és a szombati sikere után 56. alkalommal győzött, ezzel már egyedül áll az örökranglista élén. A bravúrosan szereplő Miklós Edit ezúttal a 44. lett.

A hölgyek szezonbeli első szuper-G világkupa-viadala a kanadai Lake Louise-ban csak addig tartott, ameddig Lindsey Vonn el nem rajtolt. Az amerikai klasszis, aki pénteken és szombaton is győzött ezen a lejtőn lesiklásban, nem sok kétséget hagyott a győztes kilétét illetően. Vonn minden ellenőrzőpontnál gyorsabbnak bizonyult, mint az addig vezető honfitárs, Julia Mancuso. A célban 43 századdal volt jobb riválisánál.

Vonn lemásolta tavalyi teljesítményét, és mivel 2011-ben is megnyerte a szuper-G-t, azt jelenti, hogy sorozatban már hét verseny óta nem tudják őt legyőzni Lake Louise-ban. Összesen 14-szer nyert eddig a kanadai helyszínen. Félelmetes számok.

Vonn ezzel a vk-diadallal 56-ra növelte győzelmei számát, lehagyva a svájci Vreni Schneidert, akivel szombaton még holtversenyben állt az örökranglista második helyén. Már csak Annemarie Moser-Pröllt kell befognia, az osztrák dicsőséglistája 62-vk-elsőséget számlál.

A pénteki és a szombati lesikláson fantasztikusan szereplő Miklós Edit ezúttal a 44. helyen végzett az 54 fős mezőnyben. A magyar versenyző értékes pontokat szerzett a hétvégén, elérte, hogy a szezon hátralevő versenyein ebben a szakágban, tehát a lesiklásban ingyen kapja a szállást a Nemzetközi Szövetségtől (FIS). Talán mondani sem kell, hogy ez mekkora segítség a számára.

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
Női szuper-G
1. Lindsey Vonn (amerikai)
1:22.82
2. Julia Mancuso (amerikai)
+0.43
3. Anna Fenninger (osztrák) +0.45
...44. Miklós Edit
+4.54
A szakági vk állása (még 6 verseny van hátra)
1. Lindsey Vonn
100 pont
2. Julia Mancuso
80
3. Anna Fenninger
60
Az összetett vk állása (még 28 verseny van hátra)
1. Tina Maze (szlovén) 397 pont
2. Maria Höfl-Riesch (német)
319
3. Lindsey Vonn
310
...80. Miklós Edit
6

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik