profile

MONCZ ATILLA

11 Cikk
F1
2024.06.19. 23:58

Száguldó milliárdok – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A televíziós jogdíjak terén 2023-ban sikerült meghaladni az évi egymilliárd dollárt, 2029-re pedig 1.4 milliárd dollár a cél. Nem tűnik lehetetlennek, ha csak azt vesszük figyelembe, hogy amíg az ESPN 2022-ig mindössze évi ötmillió dollárt fizetett a jogokért, az új jogperiódusban már évi 75-90 millió dollár lesz a tarifa. Adott esetben 18-szoros ugrás egyik ciklusról a másikra…
Kézilabda
2024.06.05. 00:02

19-re jött az alsó – és a zöld ász – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Nyilván továbbra sem az ETO a templom egere, de például Bukaresttől Brestig néhány B betűs városban a fizetések általában magasabbak, de az egyébként remek projektet építő Esbjergnél a világ legjobbjának, Henny Reistadnak is csúcsgázsi jár. A tárgyalások során a Győr legnagyobb fegyvere a nemzetközi siker lehetőségének felvetése – és ezzel él is.
Német labdarúgás
2024.04.19. 23:35

A Bundesliga nem elég, Európa is a lábuk előtt – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A másfél éve hivatalba lépő, tetszhalott gárdát átvevő spanyol szakember a felnőttek közötti első teljes idényében más dimenzióba helyezte a Bayert, egyszersmind véget vetett a Bayern München bénító uralmának. És hitem szerint ezzel jót tett a német labdarúgásnak is, mert ugyan csak egy betű a különbség a tavalyi és az idei bajnokcsapat között, de a valóságban ennél sokkal több.
Minden más foci
2024.03.08. 23:24

Szamba a hóban – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Miért nem lehetett kimondani, hogy itt azért kőkemény gazdasági döntés (is?) született? Braathen nem a Copacabana homokján tette meg a bejelentést, hanem »szárnyakat adó« támogatója osztrák központjában. Ami csak keretbe foglalta az egész ügyet, hiszen az egyébként zseniális és különc norvég azért hagyott fel a profi síeléssel, mert a norvég szövetséggel nem tudott dűlőre jutni a szponzorkérdésben.
Angol labdarúgás
2024.02.29. 23:05

Liverpooli tinilázadás – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Megmosolyogtató olvasni-hallani, amikor sehonnan sem jövő és pontosan oda is tartó edzők az eredménykényszer nyomásával indokolják a hozzájuk hasonló környezetből érkező, rutinosnak hitt labdarúgók bevetését, miközben a világ egyik legjobbja elballag a klub akadémiájára, aztán olyan lazán emel be a csapatába egy, kettő, három, akármennyi játékost, mintha világéletében ott futballozott volna.
Minden más foci
2024.02.16. 00:39

Az utolsó kívánság – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Az edzősködéssel 2019-ben a Fülöp-szigeteken felhagyó svéd Sven-Göran Eriksson leülhet a vágyott kispadra, a Liverpool teljesíthet egy utolsó kívánságot, úgy, hogy közben jó ügyet is szolgál. Merthogy a bevétel az LFC Foundationt illeti meg, és nem elhanyagolható összegről van szó, a legendák legutóbbi fellépésén 1.45 millió font gyűlt össze.
Minden más foci
2024.01.26. 23:53

Szimpatikus Káosz – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Itt aztán tényleg nincsenek allűrök, igaz, a talán legnehezebben feldolgozható kontinentális sztori az Afrikai Bajnokok Ligájához sorolható. Elvégre az ANK-n – tudtommal – még nem kent a csapatorvos (állítása szerint) három halott véréből kevert löttyöt a játékosok karjára és lábára, az Afrikai Bajnokok Ligájában viszont már igen.
Egyéb egyéni
2024.01.18. 23:29

Nem Lionel Messi, a rendszer a hibás – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Na de hogy olyan kiváló futballisták, mint Harry Kane, Luka Modric, Mohamed Szalah vagy Gigi Donnarumma úgy érezzék, a mögöttünk hagyott választási időszakban Messi volt a legjobb, az baj. Vagy azért, mert nem olvasták el a versenykiírást, és megszokásból szavaztak, vagy olyan mértékű a nemtörődömség, ami az egész The Best létjogosultságát is megkérdőjelezi.
Archiv cikkek
2008.11.13. 01:29

Káté és Darmos érmes

A kedden nyert két éremhez szerdán további kettőt tett hozzá a magyar küldöttség, csütörtökön Ungvári István és Varga Miklós mellett Káté Gyula és Darmos József is a fináléba jutásért húz kesztyűt.
Kosárlabda
2002.12.22. 22:12

Fölényes diósgyőri győzelem

Formabontó módon kezdődött a találkozó: a BSE és a Diósgyőr vezetői virágcsokorral köszöntötték a sokszoros válogatott, aktív pályafutását befejező Nagy Dórát. A mérkőzés elején tehetetlennek bizonyult a hazai együttes a Diósgyőr sokmozgásos védekezésével szemben, tanácstalanok voltak a fővárosiak, és többnyire középtávolról dobáltak, különösebb elképzelés nélkül.