Nem Harry-ről szól: QPR-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.12. 11:01
Minden sportújságíró álma ez a meccs. 'arry bácsi AVB ellen, magától íródik a narratíva. Igazi ínyenc bulvárcsemege. A  Redknapp-től ilyenkor...

Minden sportújságíró álma ez a meccs. 'arry bácsi AVB ellen, magától íródik a narratíva. Igazi ínyenc bulvárcsemege. A Redknapp-től ilyenkor elvárható beszólogatás meg is jött (ugye, szerinte a Chelsea-nél csak hülyék bukhatnak meg), AVB viszont nem harapott rá a horogra. Ő csupán annyit mondott, hogy ki kell használnunk, hogy a Pool a Uniteddel, az Arse pedig a Shitty-vel játszik a hétvégén. Bizony, elvileg jó esélyünk van arra, hogy vagy ellépjünk egy pár üldözőtől, és/vagy feljöjjünk három-négy pontra Manciniék mögé. A QPR híres győzelmet aratott Abramovics gyepén, de kellett ahhoz a három ponthoz a jó játék mellett egy nagyon csúnyán elrotált Chelsea és mellé jó adag mák is. Persze most otthon lesznek, és szokásuktól eltérően tele lehetnek önbizalommal, na meg Redknapp valszeg mindent megtesz, hogy ellenünk némi extra energiát is mozgósítsanak. Nehéz meccs lesz, londoni derby egy kiesés elől menekülő eleddig masszívan alulteljesítő csapat otthonában. Minden adva van a hollywood-i forgatókönyvhöz, Redknapp a Chelsea után a Spurs-t is kicsinálja, és a Rangers meg sem áll az európai kupahelyig. De ha elvonatkoztatunk a médiacirkusztól, akkor azért azt kell mondanunk, hogy ez a mérkőzés nagyon is nyerhető.

CSAPATHÍREK

Gallas vádlija makacsul beállt, így Kaboul mellett a másik francia válogatott középhátvédünk is hiányozni fog. Lesz viszont Adebayor, aki szerintem sosem gondolta komolyan, hogy cserben hagyja a togói válogatottat, pláne nem azután, hogy lényegében az ő két gólja kellett ahhoz, hogy Gabon ellen kiharcolják a szereplés jogát. A héten már elvileg eltöltött pár napot Afrikában a csapattársaival, de a QPR meccs előtt hazajött - remélem nem fárasztotta le nagyon a repülőút. Egyébként elég hülye mód elmondta egy újságírónak, hogy AVB nem volt túl boldog a döntésével, hiába mondta a sajtónak a portugál, hogy felőle minden teljesen oké. Egyrészt egyértelmű, hogy egyetlen edző sem örül annak, ha két csatára közül az egyiket elveszíti pár hétre, másrészt ez egy olyan kérdés amit házon belül, sőt négyszemközt illik kezelni. Mindegy, ha a nyerünk a QPR ellen a togói jó játékával, akkor azonnal megbocsátjuk az indiszkréciót. Assou-Ekotto már kezdhet, ahogy Parker is. Fergie kedvence, Ezékiel még nem lesz a padon sem, mert jelenleg a korosztályosakkal edz.

Lloris

Walker/Naughton - Caulker/Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto

Sandro/Parker - Dembélé

Lennon - Adebayor - Bale

Defoe/Dempsey.

Ahogy gyógyulnak a sérültjeink úgy lesz egyre nehezebb megtippelni a kezdőt. Defoe azért nagy valószínűséggel kezd majd, mint ahogy Sandro sem hinném, hogy padra szorulna. Hátul már cifrább a dolog, hiszen Assou-Ekotto valszeg kezdeni fog - de nem 100%. Hiszen 'arry alighanem tisztában van a gyengéivel, ráadásul a hosszú kihagyás után lehet, hogy a szokásosnál több hiba csúszik majd be Benny-nél. Ez talán elgondolkodtatja majd AVB-t - így Naughton feltűnése a védelem egyik oldalán sem lenne túlságosan sokkoló (Walker alternatívájaként is el lehet képzelni, mert nagy formában játszik). Középen Jan társának kiválasztása lehet kemény dió - Dawson bemutatott pár nagyon fontos mentést a Reading ellen (egyszer a gólvonalon segítette ki Lloris-t). De ő megintcsak egy olyan játékos akiről szinte mindent tudhat Redknapp.

QPR

Nyugat-London Chelsea-jénél... hmmm, akarom mondani a Fülöp-szigetek Abramovicsának csapatánál Hoilett lehet a legnagyobb hiányzó, illetve Diakité nem volt olyan készséges mint Adebayor és nem ugrott haza a válogatott edzőtáborából, szóval ő sem áll Redknapp rendelkezésére. Van persze nélkülük is minőségi játékos a QPR-nál: Granero, Taarabt, Mackie, Pak, Cissé, Fabio - és akkor még nem is említettük a védelmet, ahol az istencsászár Júlio César előtt a csapatuk pozíciójához mérten sokkolóan kompetens Nelsen-Hill veterán duó küzd majd (Nelsen már elígérkezett Torontóba, de a hétvégét még biztos, hogy a Rangers-nél tölti).

MILESZ?

A QPR játéka kábé annyira függ Taarabt kedélyállapotától mint amennyire a Spurs meg lenne lőve Bale nélkül. A marokkói ex-Spur zseniális tud lenni, ha épp a megfelelő lábbal kel fel. Ki kell kapcsolnunk a játékból - remélhetőleg Sandro és Dembélé elintézik majd ezt a feladatot. SWP-t is meg kell említeni, mint veszélyforrást, mert egy jórészt góltalanul eltöltött fél évtized után derby-t eldöntő találattal zökkent vissza a helyes vágányra. Rá is figyelni kell - fura ezt mondani, mert eddig mindig megnyugodtam ha ellenünk hozzá került a labda. Az egyéni képességek eddig is megvoltak a Rangers keretében - nem tudom, hogy Redknapp-e a legjobb ember arra, hogy csapatot kovácsoljon belőlük, de abban nem kételkedem, hogy a mai meccsre nagyon fel fogja őket tüzelni. Ha nekünk rontanak, akkor szerintem nyert ügyünk van. A QPR pályája viszonylag kicsi ugyan, de ha területet hagynak maguk mögött, akkor Lennon és Bale büntetni fog. Harry világcsúcsa mindenki számára ismert a taktikára való szarás magassági rekordjának kategóriájában, de szerintem most annyit biztos a játékosai lelkére köt majd, hogy nem szabad kinyílniuk és a Chelsea elleni meccshez hasonlóan fognak focizni. Összejöhet nekik, de nem vennék mérget rá. AVB és Harry eddig egyetlen egyszer találkoztak - egy 1-1-re végződött hazai bajnokin: mi a hatvanas évek óta a legjobb formánkat mutattuk, a Chelsea pedig az Abra-éra talán legnehezebb periódusát élte - mégis úgy lett iksz, hogy kikaphattunk volna kettővel is, annak ellenére, hogy a legvégén Adebayor lövését a gólvonalon tisztázták. Aznap úgy éreztem, hogy AVB Harry fölé nőtt, hiszen soha olyan optimista nem voltak Chelsea-meccs előtt mint akkor.

Túl jó erőkből áll a QPR, ahhoz hogy kiesési gondjai legyenek, a bennmaradás simán meglesz nekik. De a mi keretünk objektíve sokkal jobb. A formánkra sem lehet panasz. Nyerni kell és kész. A Shitty vagy az Arse pontokat veszít majd, míg a Pool manchesteri látogatása sem kecsegtet túl sok jóval így első látásra Rodgers-ék számára. A srácok fel lesznek paprikázva, a helyi szurkolók kemény hangulatot tudnak tartani a szűkös Loftus Road-on, jó kis meccs lehet ebből. Rég nem nyertünk arrafelé, itt az idő, hogy ezt a statot is megváltoztassuk: aszondom 2-0 lesz ide. Ade végre beköszön, hogy még inkább idegesítsen bennünket az ANK.

IPAFAI FAKUPA

Szerettem volna írni egy rövidke beszámolót a Coventry elleni kupameccsről, de tekintve, hogy összesen 34 másodpercnyi anyag lelhető fel róla a neten, így kicsit hülyén venné ki magát látatlanul nyilatkozgatni. Néhány dolog azért így is ki lehet jelenteni egy kis keresgélés után. Egyrészt nagyon komolyan vettük a meccset, aminek borzasztóan örülök, még így is, hogy mindebből mi egy percet sem láthattunk. Erős csapatot jelölt AVB és nyilvánvaló, hogy nem kezeli másodrangú sorozatként az FA-kupát. Másrészt úgy megnyomtuk az elejét, hogy még szünet előtt eldöntöttük a továbbjutást, lehetett volna jóval nagyobb is a különbség. Aztán véletlenül rátaláltam egy angol Coventry-blogra, ahol a meccsről szóló poszt kapcsán kiderült, hogy az ő szurkolóiknak is tetszett amit a fiaink mutattak. Különösen a tempó és a labdás játékos letámadása ejtette ámulatba őket - saját beszámolójuk alapján az első negyedórában kétszer sem tudtak egymáshoz passzolni, mert azonnal visszaszereztük a labdát. Jöhet a kissé keményebb idegenbeli meccs a Leeds vagy a Brummies otthonában.

PLETYI

Fryers és Holtby után eléggé kétséges, hogy újabb játékost öltöztetünk liliomfehérbe ebben az ablakban. AVB lehűtött minden Damiao-val kapcsolatos találgatást, mondván "extremely unlikely" hogy Spurs játékos legyen a srácból. (A Belhanda-pletykát is megalapozatlannak mondta.) Moutinho neve még az amit folyamatosan lehet hallani - nem vagyok biztos benne, hogy feltétlenül szükségünk van rá. Világklasszis szipi-szupi kreatív támadó középpályás, egy funkcionális combszalagokkal rendelkező van der Vaart persze bármikor jöhetne, de szerintem Moutinho nem ez a játékos. Nem fogok könnyeket hullajtani, ha nem lesz több igazolásunk a télen. Ade két-három meccsről fog hiányozni, ha minden jól megy és Togo könnyűnek találtatik majd az Elefántcsontpart, Algéria és Tunézia elleni megmérettetésben. Nem a világ vége.

Ja, és gratula AVB-nek (meg a háttér-stábnak) - a decemberi Hónap edzője trófeácska a Lane-re került.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik