Tragikus véget ért a földkerülő kerékpáros kaland

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 16:55
A brit Peter Root és Mary Thompson 2011 nyarán indult útnak. Thaiföldig jutottak, ahol egy figyelmetlen kamionos halálra gázolta őket.

A Guernsey szigetén élő két 36 éves brit túrázót Bangkoktól északra érte baleset: egy figyelmetlen kamionos elgázolta a szabályosan kerékpározó túrázókat, akik mindketten életüket vesztették. A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, őt gondatlanságból elkövetett halálos közlekedési baleset okozásával fogják vádolni a thai hatóságok – írja beszámolójában a Guardian brit napilap.

Mary Thompson és Peter Root (Fotó: twoonfourwheels.com)
Mary Thompson és Peter Root (Fotó: twoonfourwheels.com)

Peter Root és Mary Thompson hat év tervezés után, 2011 júliusában indult útnak. A két rutinos kerékpáros túrázó útja során átvágott Európán, a Közel-Keleten, Közép-Ázsián és már Kínát is kihúzhatták a listáról, amikor megérkeztek Délkelet-Ázsiába. Kambodzsa után bicikliztek át Thaiföldre, ahol a végzetes baleset érte őket.

Two on four wheels (Ketten négy keréken) című blogjukon dokumentálták az útjukat – a bejegyzések már elérhetetlenek.

„Rendkívül lelkesek voltak – mondta a brit lapnak Jerry Root, Peter Root édesapja. – Ők nemcsak beszéltek a nagy kalandról, nemcsak tervezgették, hanem meg is tették, amit szerettek volna. Rutinos vadkempingezőnek számítottak, és tisztában voltak egy ilyen hosszú útnak minden kényelmetlenségével és veszélyével.”

Amiből bőven kijutott nekik: volt részük hirtelen kirobbanó helyi fegyveres konfliktusban ugyanúgy, mint hóviharban.

„Ami most tartja bennem a lelket, hogy tudom, milyen boldogok voltak együtt. Azt az életet élték, amit szerettek volna. Ez volt a legboldogabb és legtermékenyebb élet mind közül.”

„Sohasem beszéltek távolságokról vagy határidőkről vagy időbeosztásról – mondta Ben Thompson, Mary Thompson bátyja. – Nem voltak óriási terveik, vad ötleteik. Szerették az embereket. Bárkit szívesen láttak a táborhelyükön egy jó beszélgetésre, bárkivel megosztottak egy jó vacsorát meg egy sört.”

Thaiföld után Új-Zéland lett volna a következő úti cél, ami egy kis pihenést jelentett volna az ázsiai megpróbáltatások után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik