Az év emlékezetes mémtámadásai - 2013

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.31. 15:38
Az internet világa nem az a kímélős fajta, ha úgy tartja kedve, minden jeles és kevésbé jeles eseményre lecsap és szétcincálja a résztvevőket – leggyakoribb esetben mémekbe öntött aljas poénok segítségével. A 2013-as esztendő mémért kiáltó történéseit egész évben lelkesen követtük, az év végéhez közeledve pedig összeszedtük azokat, amelyek a legnagyobb sikert aratták olvasóink körében.

Francesco Zombori

A magyar futball nyerítő kritikusa, aki Spanyolországból indulva is páratlan sikert futott be a magyar labdarúgó-válogatott romániai és hollandiai vereségét követően. Egy ország törölgette a könnyeit artikulálatlan nevetése és fergeteges poénjai hallatán, amiket a mai napi képtelenség megunni. A két videót összesen több mint másfél millió alkalommal nézték meg a YouTube-on, mi ez ha nem átütő siker?Francesco Zombori

A magyar futball nyerítő kritikusa, aki Spanyolországból indulva is páratlan sikert futott be a magyar labdarúgó-válogatott romániai és hollandiai vereségét követően. Egy ország törölgette a könnyeit artikulálatlan nevetése és fergeteges poénjai hallatán, amiket a mai napi képtelenség megunni. A két videót összesen több mint másfél millió alkalommal nézték meg a YouTube-on, mi ez ha nem átütő siker?

Harlem Shake

A Harlem Shake nem csak sport témakörben, de összességében is az év legsikeresebb mémei közé került. Az 1980-as évek hiphop slágerének feldolgozására indult táncőrület a sport világán is átsöpört, szinte minden klub, csoport és csapat megcsinálta a maga félperces verzióját. Egy best of válogatással tisztelgünk emléke előtt.

Carles Puyol spárgája

Futballpályán ritkán látni akkora cselt, ami órákkal később önálló életre kel. Angel Di Maríának, a Real Madrid támadójának sikerült ez a bravúr, olyan csúnyán leültette Carles Puyolt egy februári el Clásicón, hogy mire felállt a Barcelona ikonja, már elözönlötték a netet a spárgája ihlette képek.

A képre kattintva nézegethet sok-sok Puyol-spárgát!
A képre kattintva nézegethet sok-sok Puyol-spárgát!

Harapós Suárez, a liverpooli kannibál

Az év végéhez közeledve szinte mindenki Luis Suárez, a Liverpool csatárának ellenállhatatlanságáról beszél, ami nem is csoda, hiszen az uruguayi válogatott csatár Braniszlav Ivanovics megharapásáért kapott nyolcmeccses eltiltásának letöltését követően parádés ütemben kezdte termelni a gólokat a Premier League-ben. A harapást persze nem csak az Angol Labdarúgó-szövetség, de az interenet is megbüntette a maga módján: terítékre kerültek Suárez extrém étkezési szokásai.

Szörfözzön Suárez harapós mémjei között! - KATTINTSON A KÉPRE!
Szörfözzön Suárez harapós mémjei között! - KATTINTSON A KÉPRE!

A nyár őrülete: tömeges zsákolás a medencében

Az idei nyár egyértelmű szabadidős sportőrülete a vállalkozó szellemű, medence partján unatkozó fiatalok merész és ámulatba ejtő, tömeges zsákolási attrakciói voltak. A lényeg: minimum hárman, maximum nagyon sokan érjenek labdához, mielőtt az utolsó behúzza a zsákba a lasztit, így készül a hamisítatlan alley-alley-alley-alley-alley-alley-alley-oop videó. Elképesztő koreográfiák, parádés megoldások, durva csobbanások, haverok, napfény és medence – mi kellhet még egy igazi nyári őrülethez?

Henrying, a flegma gólöröm művészete

Thierry Henry, a New York Red Bulls csatára szeptemberben megszerezte 400. karriergólját, amit egy szuperlaza gólörömmel ünnepelt. Flegma kapufának támaszkodása beindította az internet photoshop-művészeinek fantáziáját, vita nélkül a francia csatáré lett a legforróbb sportmém az ősszel.
A legjobb henrying képekhez kattintson Beyoncéra!
A legjobb henrying képekhez kattintson Beyoncéra!

Phil Jones, a röhejes rémület arca

A Manchetser United középpályásnak indokolatlan helyzetekben előrántott utánozhatatlan arckifejezései is rendesen megmozgatták az internetet, követői tömegéve akadtak, de hiába próbálták ezrével, egyszerűen képtelenség utánozni, amire Phil Jones önálló életet élő arcizmai képesek.

Félelem és rettegés az Old Traffordon
Félelem és rettegés az Old Traffordon

A végén pedig búcsúzzunk az évtől egy pompás megfejtéssel, ami meghozta a mémmegvilágosodást. Október óta már tudjuk, miért fetreng Sergio Busquets, David Luiz és Didier Drogba, mitől ijedt meg Phil Jones, miért imádkozik Mario Balotelli.

Az év végére minden értelmet nyert! Mémekben és nevetésben gazdag 2014-et kívánunk kedves olvasóinknak!
Az év végére minden értelmet nyert! Mémekben és nevetésben gazdag 2014-et kívánunk kedves olvasóinknak!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik