Pelenkát hord és beszélni sem tud a legfiatalabb „profi” futballista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 14:26
null
Bryce Brites nem beszél, pelenkát hord, de úgy tolja, mint az ötévesek (Fotó: hln.be)
A belga labdarúgás szó szerint ontja magából a tehetségeket az elmúlt években, közülük garantáltan Bryce Brites a legfiatalabb felfedezett. A világ – vélhetően – legifjabb „profi” labdarúgója még csak húsz hónapos, nem tudja kimondani a labda szót és pelenkát hord. De edzői szerint úgy tolja, mint az ötévesek.

A „liberós Messit” egy Genk közeli egyesület, a fiatal és tehetséges labdarúgók felfedezésében és kinevelésében élen járó FC Racing Boxberg igazolta le. A klub edzői rendkívül különleges tehetségnek tartják a másfél éves csöppséget, aki érzi a labdát és kiválóan bánik vele, ügyesen cselez és passzol is. Mivel saját korosztálya nincs, az U5-ösökkel edz, és a jelek szerint a Belga Labdarúgó-szövetség tagsági kártyáját is biztonságba helyezhette már dömpere kesztyűtartójában.

A Racing Boxberg egyik edzője, Dany Vodnik is megosztotta gondolatait a pelenkás szupertehetséggel kapcsolatban.

„Bryce úgy passzolja a labdát, ahogy még az öt-hatévesek sem. Korához képest elbűvölő a labdakezelése, és nagyszerűen cselez” – áradozott róla a mester.

Ezek után már azon sem lepődünk meg, ha (jegyezzük meg!) Bryce Brites neve a 2014-es világbajnokságra nevezett belga keretben is ott lesz…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik