Real Madrid: Zidane csalódott C. Ronaldo eltiltása miatt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 16:42
Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának edzője csalódott amiatt, hogy Cristiano Ronaldo ötmeccses eltiltást kapott a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén történtek miatt.

„Csalódott vagyok, és nemcsak én érzem ezt, hanem mindenki, beleértve Cristiano Ronaldót is" – fogalmazott a francia szakember a sajtótájékoztatón a Szuperkupa szerdai visszavágója előtt, amelyet hazai pályán 3–1-es előnyből várhat a bajnoki címvédő.

„Ronaldo játszani akar, így nyilván elégedetlen, amikor nem teheti" – tette hozzá Zidane, aki nem kívánta kommentálni az első meccs játékvezetője, Ricardo de Burgos Bengoetxea tevékenységét.

A négyszeres aranylabdás portugál támadó a vasárnapi találkozón előbb a gólöröm közbeni mezlevételért, néhány perccel később műesésért is sárga lapot kapott, majd meglökte a bírót.

A spanyol szövetség ezért öt mérkőzésre tiltotta el Ronaldót, aki így a Deportivo La Coruna, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnoki meccseken sem léphet pályára – először szeptember 20-án, a Real Betis elleni találkozón játszhat, a La Liga ötödik fordulójában. A Bajnokok Ligájában előbb mutatkozhat be, szeptember 12-én vagy 13-án, a csoportkör első fordulójában, és még korábban, szeptember 1-jén a magyar válogatott ellen is szerepelhet a portugál válogatottban.

A bajnok blancók a Szuperkupa első összecsapásán 3–1-re győztek a kupagyőztes Barcelona otthonában. A párharc visszavágóját szerdán 23 órától játsszák a Santiago Bernabéu Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik