D. S. B.
2023.09.26 14:19 Frissítve: 2023.09.26 15:31

Real Madrid: Pérezék bizalma elveszett? Alonso vagy Raúl válthatja Ancelottit

Viharfelhők gyülekeznek a Real Madrid felett? A spanyol sajtó legalábbis azt sejteti, hogy az Atlético Madridtól elszenvedett 3–1-es vereség után Florentino Pérezék bizalma megingott Carlo Ancelottiban, akinek döntéseit kétségbe vonta a helyi média, amely már az olasz szakember utódjelöltjeiről is ír.

 

Sajtóhírek szerint Ancelotti elveszítette Pérezék bizalmát (Fotó: Getty Images)

 

A „királyiaktól” nyáron kilencen is távoztak, a legérzékenyebb veszteség minden kétséget kizáróan az Al-Ittihadhoz szerződő Karim Benzema. A csapat hiába nyert meg a 2023–2024-es idényben lejátszott hét mérkőzése közül hatot, a játék közel sem működött annyira olajozottan, mint az előző években.

A Real Madridnak ugyan számos sérültje van (Vinícius Júnior, Éder Militao, Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Arda Güler), ám a spanyol sajtó szerint Ancelottinak az így is bő keretből nem sikerült megtalálnia a megfelelő formációt.

 
Fejes gólokkal fektette két vállra az Atlético a Realt a városi rangadón
Simeone a Real-verés után: „Boldog vagyok, hogy a gyerekek Atleti-mezben mehetnek iskolába”

Az olasz magára vállalta az Atlético elleni vereség felelősségét, a helyi sajtó ennek ellenére megkérdőjelezte döntéseit.

A Football Espana azt írja, Ancelotti elvesztette Florentino Pérezék bizalmát, a Diario AS szerint aggodalomra ad okot, hogy a csapat hétfői edzésén több játékosnak is kételye támadt Ancelotti gyémántalakzatát illetően.

„Ez a Madrid egy sebezhető kolosszus” – jegyezte meg az AS, kitérve arra is, hogy a világklasszisoknak is vannak gyengeségei, a hiányosságok pedig idegességet generáltak a klubnál. Megjegyezték, a koncentráció hiánya is gond lehet, ugyanis a csapat idénybeli hat kapott góljából ötöt az első húsz percben kapott, arról nem beszélve, hogy Fede Valverde és Rodrygo sincs élete formájában.

Az AS-hez hasonlóan a Relevo is kiemelte a védekezési hibákat, s arról írt, hogy amíg az Ancelotti által kitalált rombuszséma segíti Jude Bellingham alkalmazkodását, árt a többi játékosnak.

Az AS szerint támadásban a klasszikus csatár hiánya nagy gond, a nyáron szerződtetett Joselu képességei ugyanis nem megfelelőek, a csapatnak pedig átlagosan 11 kapura lövés kell egy gólhoz. A Football Espana pedig hozzátette: a madridiak nehezen szereznek gólt Bellingham nélkül.

Utóbbi lap szerint Ancelottit egyelőre nem fenyegeti a kirúgás veszélye, lesz lehetősége bizonyítani, de az olasz kockáztatja, hogy elveszíti az öltözőt.

Ezzel szemben a Football Espana egy másik cikkében már Ancelotti lehetséges utódjairól írt, a RadioMarca szerint az első számú jelölt a német Bayer Leverkusennel remeklő Xabi Alonso, ám ha őt nem sikerül visszacsábítani korábbi csapatához, akkor a Real Madrid Castillát vezető klublegenda, Raúl lehet a vészmegoldás jövő nyártól.

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke, Ednaldo Rodrigues egyébként nyáron már bejelentette, hogy Ancelotti veszi át a selecao irányítását 2024 nyarán. Az olasz ezen később meglepődött, ugyanakkor épp ekkor jár le a szerződése a Real Madriddal, a Transfermarkt pedig már tényként kezeli, hogy ő lesz a brazil kapitány.

2023.12.03 20:31:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább nyúlik az Atlético barcelonai nyeretlenségi sorozata, a Barcelona zárkózott az élen állókhoz.

2023.11.11 20:22:54

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Rodrygo csúcsformában játszott, de a mérkőzés és az egész bajnokság egyik legkülönlegesebb gólját Vinícius Júnior szerezte.

2023.11.09 17:14:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Diego Simeonét nem egyszerű győzni akarás jellemezte, illetve jellemzi most is, hanem egy azzal határos, beteges kényszer. Olyan ember, akit a saját tábora imád, a riválisokban viszont zsigeri gyűlöletet ébreszt. A sajátjai szemében elkötelezett, bátor és hős, a riválisokéban túlbuzgó, mocskos és kegyetlen, aki, ha kell, szemet szúr ki, vagy övön aluli ütést visz be, ha a bíró nem figyel oda.

2023.11.06 16:13:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az előző idényben a spanyol élvonal legjobbjának választották, és az őszt is kirobbanó formában kezdte.

2023.11.03 22:06:12

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu