SOMOGYI ZSOLT 2021.10.21 00:08 Frissítve: 2021.10.21 21:45

Hotelszoba – Somogyi Zsolt jegyzete

Furcsa hiányérzetünk lesz, amikor vasárnap kora délután kisétál a Camp Nou gyepére az FC Barcelona és a Real Madrid csapata. Aligha túlzás: e párosítást milliárdok kísérik figyelemmel világszerte. A mostani összecsapás különleges lesz, leginkább azért, mert Lionel Messi Marseille-ben, egy szállodai szobában, a televízióban nézi majd, amint korábbi csapata megküzd ősi riválisával. Azért ott, mert a délutáni spanyol rangadót (amely időben kissé ütközik a Manchester United–Liverpool angol bajnokival, elképesztő vasárnap vár ránk) követi az esti francia csata, amelyen a PSG az Olympique vendége lesz. Sohasem tudjuk meg, mit érez legbelül Lionel Messi, mert szinte biztos, hogy ezekről az érzéseiről legfeljebb sablonosan beszél majd. Mit érezhet, aki 2005-ben játszott először a Real ellen, és 26 góljával a párosítás gólkirálya, és szíve szerint sohasem hagyta volna el a Barcát? És még az sincs kizárva, hogy abban a hotelszobában odatelepszik mellé párizsi klubtársa, Sergio Ramos, aki 47 meccsen viselte a madridiak hófehér mezét a katalánok ellen, és sokszor hiába üldözte az argentint, sőt, ki is állították, amikor más megoldást nem találva kíméletlenül felrúgta. Emlékszel? – kérdezhetik egymástól, és tény: lesz min nosztalgiázni.

Barca–Real, Lionel Messi nélkül? A nézettségi adatok tényleg érdekesek lehetnek, csökken-e az érdeklődés a hatszoros aranylabdás távozása után? A szakmai megközelítés persze az, hogy a Barcelona láthatóan nehezen heverte ki legnagyobb sztárja elvesztését (mindent egybevetve 778 tétmeccsen 672 gólt szerzett, ezt lehetetlen pótolni), lassan tér magához a csapat, és a vasárnap délutáni összecsapás valódi teszt lesz: mire mennek nélküle?

Nincs erre kimutatás, csak személyes megérzés: sokkal többet vesztett a Barcelona és úgy általában a spanyol bajnokság, a La Liga Lionel Messi elvesztésével, mint amennyit PSG és a francia Ligue 1 nyert. Amikor a 34 éves világklasszis hanyagul alábökött a tizenegyespontra letett labdának a kedd esti BL-meccsen, mi, magyarok talán együttéreztünk Gulácsi Péterrel, a világ inkább azt látta: Leo Messi egyre inkább otthon van Párizsban, még talál örömöt a futballban. Ám hogy vasárnap délután összeszorult szívvel nézi majd a tévét a hotelszobájában, abban biztos vagyok.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2021.12.01 20:18:18

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A listavezető Real Madrid tovább folytatta győzelmi sorozatát, és hét pont előnnyel vezeti a tabellát.

2021.11.28 19:47:26

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A második félidőben a királyi csapat csak egyszer találta el a kaput, de ez is elég volt a győzelemhez.

2021.11.27 20:48:30

Spanyol labdarúgás P. K.

A Barca a hajrában lőtt két góllal nyert 3–1-re, megvan Xavi első idegenbeli sikere.

2021.11.24 19:14:31

Spanyol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Sohasem viselkedett úgy, mintha sztár lenne, mindig a földön jár, és segít, akinek csak tud.”

2021.11.21 15:05:18

Spanyol labdarúgás R. Gy.

A hazaiaknak csak fellángolásai voltak, a Real Madrid három góllal nyert.