T. D. 2020.08.30 11:03 Frissítve: 2020.08.30 15:06

Barcelona: Messi nem jelent meg a teszten, a klub rugalmatlan

Lionel Messi a várakozásoknak megfelelően nem jelent meg a Barcelona edzőközpontjában a vasárnapi koronavírusteszten. A spanyol lapok már a lehetséges következményekről is írnak, de emellett a legfrissebb hírek arról is szólnak, hogy a katalán klub egyáltalán nem lesz rugalmas, ha ajánlat érkezik legnagyobb sztárjáért.

Lionel Messi nem jelent meg a vasárnapi teszten (Fotó: AFP)
 
La Liga-közlemény – Messi nem mehet, amig nem fizetnek érte

Az, hogy Messi nem jelent meg a vasárnapi tesztelésen, nem meglepő – a spanyol sajtóorgánumok már szombaton beszámoltak arról, hogy a játékos előre jelezte távolmaradását, és nem is jelent meg a tervezett 10.15-ös időpontban. Ez azt jelenti, hogy a távozni kívánó Messi így nem kezdheti el a felkészülést a többiekkel hétfőn.

Ez szerződésszegést jelent, ami az első két távolmaradás alkalmával még kisebb, a második két hiányzás alkalmával már valamivel nagyobb pénzbüntetést eredményezhet. A Sport szerint akár havi fizetésének tíz százalékába is kerülhet az önkéntes távollét, vagy harminc napra is fizetés nélkül maradhat – azért Messinek ettől még nem lesznek anyagi problémái.

A brazil sportújságíró, Marcelo Bechler úgy tudja, a támadó már nem tekinti magát a Barcelona játékosának, és ezt közölte is a klubbal, ezért sem akart részt venni a vizsgálatokon.

A teszteket illetően más hiányzóról egyelőre nem írtak a lapok – Jordi Alba és Martin Braithwaite az első érkezők között volt, felbukkant az Interhez tartó Arturo Vidal is, de a felvételek tanúsága szerint az a Luis Suárez is megjelent, aki állítólag nem szerepel az új vezetőedző, Ronald Koeman terveiben.

A Mundo Deportivo mindeközben már arról ír, hogy a Barcelona vezetőségében mindenkinek utasításba adták, hogy ha valaki Messiről érdeklődik, lehetőleg fel se vegye a telefont, ha mégis ajánlat érkezik, legyen annyira rugalmatlan, amennyire csak lehet. Ameddig nem kerül szóba a szerződésben foglalt 700 millió eurós kivásárlási ár, addig szóba sem állhatnak a kérőkkel – semmilyen találkozót vagy egyeztetést nem szervezhetnek. A lap szerint a klub ezzel próbálja rábírni legjobbját arra, hogy maradjon még egy évet.

A Barcelona augusztus 31-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre, a La Liga 2020–2021-es kiírása a tervek szerint szeptember 12-én kezdődik.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.

2021.01.13 09:36:36

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Ha nem is könnyedén, de továbbjutott a Real Sociedad ellen a Messi nélkül felálló katalán csapat.

2021.01.09 20:40:40

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem akármilyen előzmények után lépett pályára a Real Madrid az Osasuna otthonában, döntetlen lett a vége.

2021.01.09 18:04:51

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Griezmann és Messi is duplázott a Granada ellen, nyolc mérkőzés óta veretlen Ronald Koeman csapata.