FTC: „Nem így kellene…” – a védő beszólt a Real Madridnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 12:53
null
Higuaín, Mateos, Di María – a spanyol védő szívesen emlékszik a madridi időkre (Fotó: AFP, archív)
David Mateos, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője szerint korábbi klubja, a Real Madrid rosszul bánik ikonjaival, Sergio Ramosszal és Iker Casillasszal. A spanyol játékossal a goal.com készített exkluzív interjút.

 

A 2013 óta a Fradit erősítő David Mateos jól ismeri a Real Madridot, hiszen a blancóknál nevelkedett, és a C-csapattól a Castillán át egészen a Bajnokok Ligájáig jutott a királyiakkal.

„Őszinte leszek, nem lepődtem meg, mikor először hallottam Iker Casillas Portóba szerződéséről. Mióta José Mourinho elhagyta a Real Madridot, azóta téma a távozása. Valahogy semmi sem úgy sült el, ahogy szerették volna… Nem így kellene bánni vele!” – mondta a goal.com-nak Mateos, akit Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője nem nevezett a 4–1-re megnyert, Go Ahead Eagles elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára.

Hasonló a helyzet Sergio Ramosszal, folyamatosan a címlapokon szerepel, pletykálnak róla, a vezetőség mégsem tesz semmit. Nekem, mint Real-drukkernek nagyon fájna, ha távozna, ő az egyik példaképem. A futballvilágban úgy tűnik, mindenki nagyon gyorsan felejt, a klub és a madridi emberek viselkedését sem értem. Hogy lehet ilyen ikonokat kifütyülni? Függetlenül attól, hogy a kritika jogos vagy sem, nem lehet velük így bánni” – tette hozzá Mateos.

A legutóbbi hírek szerint Sergio Ramost a Manchester United csábítja, míg Casillas Portóhoz szerződéséhez már csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

Casillas érdekes döntést hozott, de meg lehet érteni. Párizsba, Manchesterbe, Londonba, Münchenbe is mehetett volna, neki azonban nem a pénz számít! Számára az a fontos, hogy folyamatosan játszhasson, jó legyen a kapcsolata az edzővel, és Spanyolország közelében maradjon, hazájában azonban nem tudna másik együttesben futballozni” – mondta a Fradi spanyol védője, aki Magyarországról is beszélt a goal.com-nak.

Az emberek Budapesten gyakran kérdeznek a Real Madridról és persze Cristiano Ronaldóról. Azt akarják tudni, milyen az életben, hogy és mennyit edz… Megszoktam már ezeket, hiszen Spanyolországban hasonló kérdéseket kaptam. Őszinte leszek, jól esik, ha a Realról beszélhetek, hiszen így visszaemlékezhetek azokra a csodás időre, amelyet a spanyol fővárosban töltöttem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik