A 107 éves Real az Atlético ellen ünnepli meg születésnapját

Vágólapra másolva!
2009.03.07. 14:00
A hétvégén az angol bajnokságban csak egy elmaradt mérkőzésre kerül sor, rendeznek viszont FA-kupa-találkozókat. Az olasz, a német és a spanyol élvonalban teljes fordulót rendeznek. Olaszországban Torinóban, Spanyolországban pedig Madridban kerül sor városi derbire. Németországban a Bayern München–Hannover meccsen megpecsételődhet Jürgen Klinsmann sorsa, míg Angliában Gera Zoltánék a Manchester United ellen játszanak, Fülöp Mártonék pedig a Tottenhamhez látogatnak.
Raúl és a Real ünneplni szeretne az Atlético ellen
Fotó: Action Images (archív)
Raúl és a Real ünneplni szeretne az Atlético ellen
Raúl és a Real ünneplni szeretne az Atlético ellen
Fotó: Action Images (archív)
Raúl és a Real ünneplni szeretne az Atlético ellen

A topligákban a hétvége egyik slágermérkőzését Spanyolországban, Madridban rendezik, ahol a Real a városi rivális Atléticót fogadja. A királyi gárda pénteken ünnepelte 107. születésnapját, így nem is lehet más célja Raúléknak, mint az ünnepségsorozat fénypontjaként megnyerjék a derbit.

A hazaiak vezetőedzője, Juande Ramos eltiltás miatt nem számíthat Wesley Sneijderre és Pepére, a vendégeknél csak Raúl García hiányzik majd.

Nem mellékesen a 107. születésnap alkalmából bemutatják Madridban a Puskás Hungary című dokumentumfilmet is.

A hétvége másik magyar vonatkozású eseménye a spanyol élvonalban az Osasuna–Sporting Gijón kiesési rangadó lehet, ha Vadócz Krisztián pályára lép a hazaiaknál. A magyar középpályás csapata jelenleg 18., de csak két pont választja el a 16. Gijóntól.

Olaszországban is sor kerül egy városi derbire, a Juventus a Torinót fogadja. A 102 éves múltra visszatekintő párharc most különösen nagy téttel bírhat, hiszen a Juve győzelmével akár csökkentheti is hátrányát az éllovas Interrel szemben, hiszen a milánóiak a Genoához látogatnak, márpedig Gabriel Militóék otthon még nem szenvedtek vereséget.

Persze a Juvénak nem lesz egyszerű dolga a „bikák” ellen, mert a Torino csak egy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Chievót, vagyis létkérdés számára a pontszerzés.

Németországban a hétvége legnagyobb kérdése, hogy Jürgen Klinsmann megőrzi-e az állását a forduló után, hírek szerint ugyanis a vezetőség ultimátumot adott a szakembernek: ha nem nyernek, mennie kell.

Hajnal Tamás csapata, a Dortmund a Stuttgarthoz látogat, és bár a középpályás legutóbb kisebb rúgást kapott a lábára, elutazott a csapattal a találkozóra, tehát alighanem játszik is. A listavezető Hertha Dárdai Pállal a soraiban Cottbusban lép pályára, ahol hat éve nem nyertek a fővárosiak. Király Gábor csapata, a Lerverkusen a Bochumot fogadja.

Angliában magyar szempontból a Fulham–Manchester United meccs lehet érdekes, bár kérdéses, hogy Gera Zoltán lehetőséget kap-e a Fulhamben, Fülöp Márton viszont a Tottenham elleni bajnokin biztosan élvezi edzője bizalmát.

SPANYOLORSZÁG

PRIMERA DIVISIÓN, 26. forduló
Szombat, 20.00: Barcelona–Athletic Bilbao, Real Madrid–Atlético Madrid (tv: Sport Klub, élő); 22.00: Villarreal–Espanyol (tv: Sport1, élő)
Vasárnap, 17.00: Recreativo Huelva–Valladolid; Mallorca–Betis; Osasuna–Sporting Gijón; Deportivo–Racing Santander; Numancia–Valencia. 19.00: Sevilla–Almería (tv: Sport1, élő); 21:00: Getafe–Málaga (tv: Sport Klub, élő)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!


OLASZORSZÁG

SERIE A, 27. FORDULÓ
Szombat, 16.00: Roma–Udinese (tv: Sport1, élő), 18.00 :Genoa–Inter (tv: Sport2, élő); 20.30: Torino–Juventus (tv: Sport2, élő)
Vasárnap, 15.00: Chievo–Cagliari, Fiorentina–Palermo, AC Milan–Atalanta (tv: Sport1, élő), Bologna–Sampdoria, Catania–Siena, Napoli–Lazio, Lecce–Reggina
A bajnokság állását itt tekintheti meg!


NÉMETORSZÁG

BUNDESLIGA, 23. FORDULÓ
Schalke–Köln 1–0 (Jones 28.)
Szombat, 15.30: Mönchengladbach–Hamburg; Cottbus–Hertha; Bayern München–Hannover 96; Hoffenheim–Werder Bremen; Stuttgart–Dortmund; Wolfsburg–Karlsruhe;
Vasárnap, 17.00: Bielefeld–Frankfurt , Leverkusen–Bochum
A bajnokság állását itt tekintheti meg!


ANGLIA

FA-kupa, NEGYEDDÖNTŐ
Szombat 13.30: Coventry (II. o)–Chelsea (tv: Sport Klub, élő); 18.15: Fulham–Manchester United. Vasárnap, 17.00: Everton–Middlesbrough (tv: Sport Klub, élő).

FA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, ÚJRAJÁTSZÁS
Vasárnap, 14.30: Arsenal–Burnley (II. o) (tv: Sport Klub, élő)

PREMIER LEAGUE, ELMARADT MÉRKŐZÉS
Szombat, 16.00: Tottenham–Sunderland(tv: Eurosport2, élő)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik