Röplabda: Kiss Gréta bizakodva várja a francia élvonal rájátszását

Vágólapra másolva!
2023.04.15. 10:21
null
A válogatott Kiss Gréta a francia élvonal rájátszásának negyeddöntőjére készül (Fotó: Kovács Péter, archív)
Kiss Gréta, a francia Terville-Florange OC (TFOC) női röplabdacsapatának magyar válogatott légiósa az MTI-nek elmondta, megtalálta a számításait külföldön, és csapatával bizakodva készül a szombaton rajtoló rájátszásra.

 

A 24 éves ütő – aki első idényét tölti külföldön – kifejtette, az alapszakaszban lejátszott mérkőzésekből nem érdemes kiindulni: „Nyilván azért ott van a fejekben, hogy a Beziers-t kétszer is 3:0-ra legyőztük, de ellenfelünk azóta megnyerte a Francia Kupát, így a játékosai biztosan tele vannak önbizalommal. A rájátszásra ugyanakkor teljesen új versenyként tekintünk, felkészültünk a kihívásokra” – jelentette ki Kiss, akinek együttese 18/8-as győzelmi mutatóval, 51 ponttal az ötödik helyen zárta az alapszakaszt.

A válogatott röplabdázó a negyeddöntős riválissal kapcsolatban megjegyezte, a két szélső ütője a liga két legjobbja, így amellett, hogy a saját játékuknak „rendben kell lennie”, az ő kikapcsolásuk kulcsfontosságú lesz.

A kecskeméti származású röplabdázó elmondta, azt kapta a légiósélettől, amire számított a külföldre igazolásakor, jót tett neki a környezetváltozás és a magyar bajnokság elhagyása.

„Az első két hónapba nagy lendülettel csaptam bele, utána kicsit arcon csapott az egyedüllét, és hogy ugyanazzal a tíz emberrel kell eltöltenem hét hónapot. Ebből a szempontból azért szerencsés vagyok, mert 18 éves korom óta nem lakom otthon, azaz nem ért derült égből villámcsapásként ez az egész, de így is sokat voltam és vagyok magammal, ami nem mindig könnyű” – tért ki a franciaországi körülményekre az ütő.

A válogatottal kapcsolatban arról beszélt, a csapatkapitány Szakmáry Gréta csütörtöki bejelentése, miszerint nem lép pályára többet a nemzeti együttesben, nem lepte meg annyira, számára csak az volt a kérdés, hogy az ütőjátékos az idei Európa-bajnokságot még bevállalja-e.

A válogatott május végén és június elején az Európa-liga arany divíziójában szerepel az ukránok és a franciák társaságában, míg augusztus második felében az Európa-bajnokságon a világbajnok szerbek mellett a belgákkal, a lengyelekkel, a szlovénokkal és szintén az ukránokkal lesz azonos csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik