Rio 2016: nem vicc, Muhammad Ali ott lesz az olimpián! – kép

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 12:53
A riói olimpia tömve lesz hatalmas nevekkel, ám lesz Brazíliában egy fiatal bokszoló, aki a nevével így is ki tud tűnni a sztárok közül.

Húsz éves, bokszol és Muhammad Alinak hívják. Nem vicc, a legendás bokszoló névrokona miatt újra lesz Muhammad Ali a az olimpián. Húsz éves, bokszol és Muhammad Alinak hívják. Nem vicc, a legendás bokszoló névrokona miatt újra lesz Muhammad Ali a az olimpián.

Az 1960-ban aranyérmet nyerő bokszlegenda – aki 2016 júniusában hunyt el – rengeteg embert inspirált karrierje során: többek közt a brit Ali szüleit, akik a legendáról nevezték el fiukat.

„A név minden, csak nem áldás, folyamatosan erről kérdezgetnek, pedig nem ezzel akarok kitűnni…” – mondta az ír Mirrornak az ifjú Ali.

Nem vicc, Muhammad Ali ott lesz az olimpián! (Fotó: NSO-montázs)
Nem vicc, Muhammad Ali ott lesz az olimpián! (Fotó: NSO-montázs)

„Ali egy legenda, én azonban Amir Khan miatt kezdtem el bokszolni, sosem felejtem el az athéni olimpiáját. A nevemet leszámítva nem sokban hasonlítok Alihoz, más a felépítésem, a mozgásom, ráadásul míg ő imádott beszólogatni ellenfeleinek, én inkább csendes típus vagyok” – tette hozzá a fiatal brit.

Aki azt hiszi, a fiatal ökölvívó csak a neve miatt van ott a legjobbak közt, az nagyot téved, a pehelysúlyúaknál az egyik legesélyesebbnek tartják őt az aranyérem megszerzésére Rióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik