Serie A: José Mourinho visszatér Olaszországba – hivatalos!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 15:19
null
José Mourinho a Tottenham után az AS Roma edzője lett (Fotó: AFP)
Az AS Roma vezetőedzőjeként folytatja karrierjét José Mourinho. A Tottenham kispadjáról az idény közben menesztett portugál tréner 2024 nyaráig szóló megállapodást kötött az olaszokkal. Mourinho az idény végén távozó Paulo Fonseca helyét veszi át.

 

Alig néhány órája lett hivatalos, hogy Fonseca nyártól nem folytatja a munkát Rómában, a „farkasok" máris bejelentették, hogy az Olaszországban korábban kiemelkedő sikereket elérő José Mourinho lesz a 48 éves szakember utódja.

Az AS Roma közleménye szerint a honfitársát váltó Mourinhóval 2024 nyaráig szóló megállapodást kötöttek.

A portugál menedzsert április 19-én menesztette a Tottenham. Sajtóhírek szerint nem volt hajlandó felvenni a munkát, amikor kiderült, hogy a londoni klub vezetősége aláírta az azóta hamvába holt Szuperliga alapító szerződését.

„Amint José elérhetővé vált, munkába vetettük magunkat, mert éreztük, esélyt kaptunk arra, hogy minden idők egyik legnagyobb menedzserével tárgyaljunk – mondta a megállapodás hátteréről Tiago Pinto, a Roma vezérigazgatója. – Tudjuk, hogy egy sikeres projekt felépítéséhez időre, türelemre és a megfelelő emberekre van szükség a megfelelő pozíciókban. Rendkívül erősen bízunk abban, hogy José lesz a projekt tökéletes edzője a rövid és a hosszú távú jövőnk szempontjából is.”

Mourinho néhány nappal korábban még úgy nyilatkozott, nem kívánja elkapkodni az újbóli munkába állást, nemcsak egy megfelelő klubra, hanem a megfelelő környezetre is vár. Az AS Roma a jelek szerint meg tudta győzni arról, hogy Olaszország lesz számára ez a hely…

Az 58 éves tréner korábban 2008 és 2010 között dolgozott a Serie A-ban, az Internazionale Milano kispadján két bajnoki címet, egy Olasz Kupát, egy olasz Szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját nyert. A 2009–2010-es idényében triplázni tudott az Interrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik