Orosz milliárdos tulajdonosa lehet a Romának

Vágólapra másolva!
2010.09.14. 17:07
null
A római „jólét” ára: külföldi kézbe kerülhetnek a „farkasok” (Képünk illusztráció – fotó: Action Images)
Az AS Roma labdarúgócsapatának tulajdonosa, az UniCredit Bank elkezdte a klub értékesítési folyamatát egy orosz mágnásnak. A „farkasok” új tulajdonosa minden bizonnyal a Lukoil olajipari óriáscég második embere, Leonyid Fedun lesz.

 

A mai nap először az orosz lifenews.ru hírportál írt arról, hogy Leonyid Fedun megvásárolja a Romát, a hírek szerint a Lukoil alelnöke 200 millió eurót hajlandó áldozni a római egyesületre, és kész átvállalni a klub adósságainak szintén százmillió eurós nagyságrendű rendezését.

„A piac felderítése és az értékesítési folyamat a Sensi család teljes egyetértésével elkezdődött” – erősítette meg a hírt az ügyben az UniCredit képviselője, Paolo Fiorentino.

Leonyid Fedun, a Lukoil alelnökeként az orosz céget 9.2 százalékban tulajdonolja, az amerikai  Forbes 2010-es listáján a világ 122. leggazdagabb embere. Sportos érdeklődését mutatja, hogy a Szpartak Moszkvának is ő a tulajdonosa.

Az UniCredit Bank nyár óta keres vevőt a Roma futballcsapatára, miután a klubot korábban birtokló, több száz millió eurós adóssággal küszködő Sensi család (pontosabban cége, az Italpetroli) átadta az együttest a pénzintézetnek. A klubot jelenleg is Rosella Sensi irányítja, de ő már csak a klub részvényeinek kisebb hányadát birtokolja.

Olasz források szerint Fedun előbb a klub 50 százalékát vásárolja fel, majd azt követően további 35 százalékra teheti rá a kezét, és ezzel többségi tulajdonossá válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik