I. SZ. 2021.05.11 13:08 Frissítve: 2021.05.11 19:57

Edzősors: A Roma jól jár Mourinhóval – Marco Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy olasz rádióban beszélt az Európa-bajnokságról, José Mourinhóról és a Szuperligáról is.

Marco Rossi szerint az Eb-csoportunk az olasz válogatotton is kifogna (Fotó: Árvai Károly)

„José Mourinho világhírű edző, még azok is ismerik a nevét, akik egyébként nem jártasak a futballban, a Roma ebből a szempontból mindenképpen jól jár vele – mondta Marco Rossi a Tuttomercatoweb rádióadásában. – Bár az elmúlt években nem volt olyan sikeres, mint fénykorában, de nem is lehet mindig nyerni. Erre Jürgen Klopp és Josep Guardiola sem képes. Az, hogy a Romát irányítja, a piacon is segítheti a klubot, több játékos számára csábító lehet a személyisége.”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban a Nemzeti Sportnak is beszélt az Európa-bajnoki felkészülésről és a hétfőn újra edzésbe álló Szoboszlai Dominikról, a nézők előtt megrendezendő Eb-mérkőzésekről. A három csoportrivális kiléte szerinte nem növeli a nyomást a magyar válogatotton, hanem ellenkező a hatása.

„Ebben a csoportban az olasz válogatottól sem lenne szégyen, ha nulla ponttal zárna. Ellenfeleinknél nemcsak a pályán lesz tizenegy világklasszis, hanem a kispadon is” – jegyezte meg Rossi.

A szakembert a Szuperligáról is kérdezték.

„A Torino szurkolójaként nőttem fel, sohasem vonzottak a nagy csapatok. Így a Szuperliga ötletével sem tudtam azonosulni, hiszen a futball mindenkié, így mindenkinek azonos esélyeket és feltételeket kell biztosítani. A topcsapatok így is sokkal jobban járnak, nem igazságos még tovább mélyíteni ezt a szakadékot.”

 


 

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.

2021.05.19 20:48:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment most sem a döntőben az Atalantának, egykori játékosa, Kulusevski gólt lőtt, gólpasszt adott.

2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.