Vladimir Klicsko ügynöke Haye-t vagy Arreolát látná szívesen a szorítóban

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2009.06.22. 16:10
Az ukrán Acélkalapács ugyanúgy lesújtott a hét végén Ruszlan Csagajevre, a WBA – ki tudja, épp milyen státuszban lévő – üzbég világbajnokára, mint az azt megelőző áldozataira (Rahman, Thompson, Ibragimov, Brewster stb.), ami után adódik a kérdés: „Ki fogja feltartóztatni Vladimir Klicskót?” Vagy a bátyját, Vitalijt.
Vladimir Klicsko Csagajev legyőzése után
Fotó: Action Images
Vladimir Klicsko Csagajev legyőzése után
Vladimir Klicsko Csagajev legyőzése után
Fotó: Action Images
Vladimir Klicsko Csagajev legyőzése után

Nézzük, kik lehetnek a potenciális ellenfelek – és egyáltalán kik szorongathatnák-szorongathatják meg Klicskóékat!

Nyikolaj Valujev, az orosz behemót egyelőre nem mutat hajlandóságot, hogy megmérkőzzön a bokszdoktor fivérekkel, mondhatnók, inkább menekül előlük (talán azért, mert tudja, nem járna sikerrel a ringben…), a már lekötött Vladimir elleni meccs előtt sérültet jelentő David Haye lábadozik, és új riválissal szemben térne vissza, Alekszandr Povetkin pedig – ugyancsak sérülés miatt lemondott vb-ütközet után – jelenleg nem beszédtéma Klicskóéknál (legfeljebb a Bildnél).

Vladimir tengerentúli ügynöke, Shelly Finkel – aki Mike Tyson képviselője is volt korábban – hisz abban, hogy meg (és le) lehet győzni a nagyszájú angolt; legközelebb ellene bokszoltatná védencét. Ha Finkelen múlna, már szeptemberben sor kerülne a Vladimir–Haye szuperderbire.

Hayemaker a szorítóban és azon kívül is karizmatikus jelenség, azonkívül nagy ütő (lásd keretes írásunkat), véleményünk szerint lehetne keresnivalója az IBF, a WBO és az IBO világbajnokával szemben. A WBC vb-övét birtokló, sokkal ütésállóbb Vitalij már keményebb dió lenne számára…

Két exszovjet fiatalját, a 26 éves Alekszandr Dimitrenkót és a 23 esztendős Gyenisz Bojcovot szépen felhozta az Universum, ám „Klicsko-témában” ők sem kerültek még szóba. Szasa Dimitrenko mindazonáltal a lehetőség kapujába, vagy legalábbis a WBO hivatalos kihívói pozíciójába kerülhet, ehhez július 4-én le kell győznie Eddie Chamberst, az amerikaiak egyik reménységét.

A 2004-es athéni olimpián nehézsúlyban aranyérmet nyerő kubai Odlanier Solís, bár sokra hivatott öklöző, túl tapasztalatlan még a profik között, így ő kapásból kihúzható a sorból.

Kiről nem szóltunk még? Az Európában nem túl, Amerikában viszont annál inkább ismert, veretlen kaliforniai dinamitöklűről, Chris Arreoláról. Finkel számára ő a második számú célpont. Legutóbb a négyszeres világbajnoki kihívó, termetre amúgy Klicsko-méretű (majd’ kétméteres) Jameel McCline-t intézte el a negyedik felvonásban.

Talán ő fogja megtörni Klicskóék hegemóniáját?

K. O.-királyok rajtjai

Kigyűjtöttünk néhányat a jelen és a közelmúlt nehézsúlyú bombázói közül, ki milyen K. O.-mutatóval dicsekedhetett prof karrierje kezdeti időszakában. Statisztikánkban a versenyző első 20 győzelméből indultunk ki, és megnéztük, hogy ebből hány volt idő előtti (első számoszlop; a vereséget külön jelöltük). A második számoszlopban az első menetes sikereket vettük számba. Látható, Klicskóékon kívül a feltörekvő Arreola (27–0) és Haye (22–1) is ott van az élbolyban.

Hide (brit) 20 7
Vi. Klicsko (ukrán) 20 3
Tyson (amerikai) 19 12
Arreola (amerikai) 19 8
Vl. Klicsko (ukrán) 19 6
Haye (brit)* 19 (+1 vereség) 8
Bojcov (orosz) 18 13
Brewster (amerikai) 18 10
Lewis (brit) 18 4
Rahman (amerikai) 17 9
Tua (új-zélandi) 16 8
  • *többnyire cirkálósúlyban versenyzett
  • forrás: www.boxrec.com
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik