Lehet, hogy mégsem marad el a Klicsko–David Haye összecsapás

Vágólapra másolva!
2009.06.04. 17:08
Elképzelhető, hogy a rajongóknak nem kell újabb hónapokat várniuk a nagy érdeklődéssel várt Vladimir Klicsko–David Haye összecsapásra. Mint kiderült, Haye nem kéz-, hanem hátsérülést szenvedett, és állítólag az eredeti időpontnál három héttel később már harcképes lenne.
Klicsko még nem tudja, hogy ki elllen, és mikor bokszol
Fotó: Action Image (archív)
Klicsko még nem tudja, hogy ki elllen, és mikor bokszol
Klicsko még nem tudja, hogy ki elllen, és mikor bokszol
Fotó: Action Image (archív)
Klicsko még nem tudja, hogy ki elllen, és mikor bokszol

„Sajnálom, hogy világszerte csalódást okoztam a rajongóimnak, remélem, ha kikezelnek ebből a sérülésből, el is kezdhetek edzeni, és a meccsre is olyan hamar sor kerülhet, amennyire csak lehet. Tudom, hogy az ökölvívást szerető közönség ezt az összecsapást akarja látni, én pedig mindent megteszek, hogy sikerüljön tető alá hozni” – nyilatkozta David Haye.

Adam Booth, Haye menedzsere elmondta, védence azonnal visszatér Angliába egy speciális kezelésre, és reméli, hogy a találkozót nem kell végleg kútba ejteni, csupán júliusra halasztani.

Bernd Boente, Klicsko menedzsere sem zárja ki ezt a lehetőséget:
„Mindenekelőtt tudni kellene, valójában mennyire komoly ez a sérülés. Ha gyorsan fel tud épülni belőle, akkor belefér, hogy négy héttel későbbre halasszuk a meccset. Vladimirnek rengeteg edzésmunkája van már a felkészülésben, de tisztán kell látnunk egy jó döntéshez.”

Eközben az is biztossá vált, hogy ha mégsem lesz Haye elleni mérkőzés júniusban, akkor a 20-i gálán Nyikolaj Valujev sem lesz Klicsko ellenfele, csapata ugyanis elutasította Klicskóék ajánlatát. A hír azért is meglepő, mert az orosz óriás ez idáig fennen hangoztatta, hogy egyik legnagyobb álma valamelyik Klicskóval megmérkőzni, de úgy látszik, az őt foglalkoztató Sauerland istálló nem törődik behemótjuk személyes vágyaival.

„Határidős okok miatt Valujevet nem tudjuk harcba küldeni, péntek óta nincs edzésben. Természetesen bármikor bokszol Klicsko ellen, de csak megfelelő felkészülés után. Hetekig egy 181 cm magas, balkezes bunyósra készült, ilyen gyorsan nem lehet átállni egy kétméteres, normál alapállású öklözőre. Ha Valujev most kiállna Klicsko ellen, mindenki azt hinné, hogy a helsinki események megrendezettek voltak” – mondta Heiko Mallwitz, a Sauerland szóvivője.

Persze ez kicsit viccesnek tűnik annak fényében, hogy Klicsko is vállalja a rizikót, hiszen ő meg David Haye-jel számolt. Közben Ruszlan Csagajev promotere, Klaus-Peter Kohl megerősítette Klicskóék megkeresését, és vizsgálják a lehetőséget, mert az üzbéget a gálát közvetítő RTL is szívesen látná a képernyőn.

www.profiboksz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik