Nemzetisport.hu 2013.03.04 12:35 Frissítve: 2015.03.26 13:01

NFL: Flacco garantált bére „csak” 52 millió dollár lesz

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi idényét megnyerő Baltimore Ravens irányítója, Joe Flacco hétfőn este aláírta hatéves szerződését, így minden idők legjobban kereső játékosává vált.

Joe Flacco 29 millió dolláros aláírási bónuszt kap (Fotó: Action Images)

 

 

A 28 éves irányító ezen időszak alatt 120.6 millió dollárt (valamivel 27.5 milliárd forint felett) kereshet, az eddigi rekordot – ami az éves átlagot tekinti – Drew Brees tartotta tavalyi, öt évre szóló 100 millió dolláros szerződéshosszabbításával.

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a Bowl.hu

A New Orleans Saints passzmesterének garantált bére azonban így is meghaladja Flaccóét, hiszen míg Brees 60 milliót mindenképpen kézhez kap a 100 millióból, addig a marylandi együttes irányítója esetében ez a szám „mindössze" 52 millió.

Flacco 29 milliós aláírási bónuszt kap a szerződés megkötéséért. Két opciós bónusz is bekerült a kontraktusba, egy 15 és egy 7 milliós, és vízválasztó lehet a negyedik év, amelyben 29 millió dollárnyi helyet foglalna el a fizetési sapkában. Bővebben a szerződés előzetes részleteiről ide kattintva olvashat!

Flacco a 2013-as fizetési sapkából viszont mindössze 6.8 millió dollárnyi helyet foglal, így a bajnoki címvédő könnyebb tud lavírozni a holt szezon során a szerződtetésekkel és hosszabbításokkal, mintha például az exkluzív franchise tag keretén belül közel 20 milliót keresett volna a következő szezonban.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A korábbi Green Bay- majd Philadelphia-játékos, Cullen Jenkins a pénteki Giantsnél tett látogatása után hétfőn a Seattle Seahawksnál, kedden a San Francisco 49ersnél vizitál. Utóbbi együttes egyébiránt a hírek szerint nem tervezi megtartani elkapóját, Randy Mosst, aki új csapat után nézhet.

A Miami Dolphins lejárt szerződésű kiváló támadófalembere, a vak oldali tackle Jake Long csalódást keltő szezonja ellenére 11 millió dolláros évenkénti fizetést szeretne kapni új szerződése keretében, míg a Cincinnati Bengals nagy reményekkel draftolt, első két, gyenge szezonja után elit szintre érő jobb oldali tackle-je, Andre Smith 9 milliót szeretne idényenként keresni.

A Kansas City Chiefsnél nem marasztalt Steve Breaston elkapó ligaközeli információk szerint fontolgatja, hogy megműtteti nem teljesen egészséges térdét Németországban, ugyanolyan speciális eljárás keretén belül, amelyen keresztül esett már az NBA-sztár Kobe Bryant, vagy például a baseballikon Alex Rodriguez is.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

2022.11.22 08:16:34

NFL nemzetisport.hu

A San Franciscói alakulat zsinórban a harmadik győzelmét aratta.

2014.01.28 01:55:36

NFL nemzetisport.hu

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga bajnokai az 1966-os szezon óta.

2017.10.26 11:16:13

NFL nemzetisport.hu

A Steelers újonc tehetsége hamar bizonyította, nem most jött le a falvédőről.

2017.10.18 15:21:48

NFL nemzetisport.hu

A bűvészfellépéseivel híressé váló Dorenbos nyílt szívműtéten esett át, amiről képeket is közölt.