NFL: a Giants sokkolta a világot; Wattot letaszították a trónról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 09:56
null
Olivier Vernonnak (50) van oka a boldogságra, most már ő az NFL legjobban fizetett irányítósiettetője (Fotó: Action Images)
Magyar idő szerint csütörtök este 22 órakor, a szabadügynökpiac megnyitásával hivatalosan is kezdetét vette a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os szezonja. Mint azt megírtuk, a New York Giants nagybevásárlást tartott, a Kansas City Chiefset ezzel szemben megbüntette a liga.  

 

Azzal, hogy Olivier Vernon, a Dolphinstól a Giantshez szerződő irányítósiettető öt évre szóló, 85 millió dolláros megállapodást kötött az Óriásokkal, az is eldőlt, hogy a 25 esztendős játékos lett minden idők legjobban fizetett irányítósiettetője. Míg Vernon szezononként 17 millió dollárt rakhat majd zsebre, addig J. J. Watt, a Houston Texans klasszisa „csak” 16.6 milliót keres idényenként a másfél éve kapott kontraktusa szerint – ezzel leszorult a dobogó legfelső fokáról. A klub továbbá Damon Harrisont is elhozta, és megtartotta Jason Pierre-Paul passzsiettetőt. A Giants többi igazolásáról ide kattintva olvashat!

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

A Houston Texans nemcsak Brock Osweiler irányítót és a futó Lamar Millert szerződtette, hanem megszerezte Jeff Allen támadófalembert, igaz, ezzel egy időben elengedte Brandon Brooksot, ugyancsak a támadófalból. Brooks egyébként a Philadelphia Eaglesnél folytatja a pályafutását. Szintén Sas lett Chase Daniel irányító, illetve Rodney McLeod söprögető.

A Kansas City Chiefsnek felemás estéje volt: Andy Reidék először öt évre elhozták Mitchell Schwartzot, a piac talán legjobb támadófalemberét, nem sokra rá azonban jött a hír, hogy a Főnököket megbüntette a liga, amiért 2015-ben, jóval a szabadügynökpiac nyitása előtt – abban az időszakban, amikor a csapatok még nem tárgyalhatnak a játékosokkal – megállapodott Jeremy Maclin elkapóval, márpedig az NFL szabályozza, mikortól lehet először tárgyalásba bonyolódni az aktuális évi szabadügynökökkel.

A Chiefstől a liga egy 2016-os 3., valamint egy 2017-es 6. körös választási cetlit vett el, ám a csapat azonnal jelezte, fellebbezni fog a döntés ellen. A vezetőség mindenesetre nem tétlenkedett a továbbiakban sem: újraigazolta Derrick Johnsont, a gárda veterán középső linebackerét, valamint Jaye Howard védőfalembert.

Csendes estét zárt az Indianapolis Colts, amely talán még mindig az előző évi piac megrázkódtatásait, illetve melléfogásait heveri ki – az együttes gyorsan ki is vágta a tavaly szerződtetett Andre Johnson elkapót. Ryan Grigson általános igazgató úgy döntött, kimarad az első napi káoszból, viszont Coby Fleener tight end nem várt, elhagyta az Indyt, méghozzá a New Orleans Saints kedvéért, ahol öt év alatt 36 millió dollárt kereshet.

A Pittsburgh Steelers Ladarius Green tight enddel pótolta a néhány hete visszavonuló Heath Millert, a Falcons Derrick Shelby irányítósiettetővel, a Titans pedig (a korábban megírt DeMarco Murray-csere mellett) Rishard Matthews elkapóval erősített.

A Jacksonville Jaguarsban folytatja pályafutását Tashaun Gipson, a Cleveland Browns söprögetője, illetve Malik Jackson, a bajnok Denver Broncos védőfalambere, utóbbi hat esztendő alatt 90 millió dollárt kasszírozhat, ebből 42 milliót garantáltan meg is kap.

A 2016-os holt szezon összes történése egy helyen!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik