Van Nistelrooy két góllal legyőzte Raúlt

Vágólapra másolva!
2010.08.21. 20:34
null
Ruud van Nistelrooy így ünnepelte első gólját – sárga lapot kapott érte (Fotó: Action Images)
Jól kezdte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2010–2011-es szezonját a Hamburg: szombat este a HSV Ruud van Nistelrooy duplájával 2–1-re legyőzte a 60. perctől emberhátrányban játszó, hozzá hasonlóan bajnokesélyes Schalkét.

A Bundesliga első fordulójának egyik kuriózuma kétségkívül Raúl és Ruud van Nistelrooy párharca volt. Csapataik, a Hamburg és a Schalke bajnokesélyesként vágtak neki a szezonnak, meccsüket eleve rangadónak könyvelték el, és az est fényét növelte, hogy a két támadó, aki annak idején négy évet lehúzott egymás mellett a Real Madridban, egyaránt a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára.

Szombati „párbajuk” első félideje majdnem igazi esemény nélkül ért véget, aztán a ráadáspercekben Van Nistelrooy szabadrúgásból akkora kapufát lőtt, hogy az alumínium keresztléc talán még a szünet utáni újrakezdéskor is rezgett.

Az esetnél egyébként Manuel Neuernek, a Schalke kapusának is főszerep jutott, hiszen a kipattanó labdából Eljero Elia bizony szintén megcélozta a kaput. Az első játékrészben a harcosan játszó Raúlnak egy kapu fölé szálló fejese volt.

A vendégek részéről Edú, a hazaiaktól Mladen Petric veszélyeztetett még – de maradt a gól nélküli állás.

Van Nistelrooy szünet utáni első megmozdulásánál aztán már nem a léc, hanem a háló rezgett: a holland támadó honfitársa, Elia nagyszerű beadását bombázta be kapásból, nyolc méterről a vendégkapuba. Szépségdíja gól! 1–0

Tíz perc múlva Van Nistelrooy szerezhetett volna még egyet, de éles szögből a kapu fölé lőtt. A HSV támadásban maradt, Petric lövése lepattant, Pitroipa pedig azért nem jutott el a kapuig, mert Benedikt Höwedes felvágta. A Schalke védője megkapta második sárga lapját, így a meccs egy óra elteltével annak ellenére eldőlni látszott, hogy az eset után Zé Roberto szabadrúgása centikkel a kapu fölé szállt.

A Van Nistelrooy–Raúl párharc visszavonhatatlanul eldőlt a 63. percben, ugyanis Magath lecserélte nyári madridi szerzeményét, a meccs azonban félfordulatot vett. Rakitic előreívelt szabadrágásából Jefferson Farfán mesés jobblábas mozdulattal kiegyenlített, méghozzá éppen Heiko Westermann mellől, aki tavasszal még klubtársa volt Gelsenkirchenben! 1–1

Aztán félfordulat vissza: a 83. percben Zé Roberto szaggatta meg a Schalke védelmének jobb oldalát, laposan mesterien középre játszott, és Van Nistelrooy megint csak tette a dolgát, azaz fel a pontot az i-re. 2–1

A Schalkénak, bár próbálkozott, újabb gólra nem maradt ereje, a HSV ekkor már többnyire okosabban, az ellenfél térfelén tartotta a labdát és múlatta az időt – jutalma rendkívül fontos győzelem lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik