K. T. I. 2022.05.21 14:18 Frissítve: 2022.05.21 14:40

Német Kupa: furcsaságok a Leipzig edzése körül; drágák a jegyek?

A Bild előrevetíti, a Német Kupa-döntő két résztvevő klubja, a Freiburg és az RB Leipzig között aligha lesz baráti a viszony a közeljövőben. Az újság szerint a Freiburg döntése miatt tartott egészen meghökkentő utolsó edzést péntek este a lipcsei csapat. Közben a Kickernél a jegyárak, illetve a kedvezmények hiánya miatt háborognak...

A lipcsei futballisták át sem öltöztek a villámedzésre... (Fotó: AFP)

 

A Bild újabb furcsaságra hívta fel a figyelmet a döntővel kapcsolatban. Miután a német sajtóban futótűzként szaladt végig, hogy a Freiburg nem járult hozzá a két klub címerével ellátott közös emléksálak készítéséhez, most újabb a csapatok közti konfliktusról írnak.

A lap úgy tudja, a pénteki sajtótájékoztatóra Domenico Tedesco és Gulácsi Péter a csapattól külön utazott fel Berlinbe. Ennek oka, hogy az együttes még Lipcsében tréningezett egy utolsót délelőtt. Hogy miért döntöttek így a lipcseiek? A Német Kupa-döntője előtt a DFB kötelezi a feleket, hogy Berlinben eddzenek egyet a csapatok, és ilyenkor a papíron pályaválasztónak kisorsolt csapat foglalhat először időpontot. A Freiburg 17 óra edzéskezdést választott, emiatt a Lipcse legkorábban 18.15-kor vagy annál is később tudott volna kezdeni. Ezt a csapat regenerációjának szempontjából alkalmatlannak ítélte az RB klubvezetése.

A történet csattanója, hogy a Leipzig-játékosok elkerülendő a büntetést kora este megjelentek a berlini Olimpiai stadion mellett kijelölt edzőpályán, ám a leírás szerint melegítőben, „tornacipőben” passzoltak, dekáztak párat, majd öt perc leforgása után el is hagyták a helyszínt, visszatértek a szállásukra pihenni.

„Nem megfelelő, csapnivaló előjel” – írja az egész kalamajkáról Bild.

„Szegénységi bizonyítvány” – háborog a Kicker a Német Kupa-döntő magasnak ítélt jegyárai miatt. A lapot és a német lakosság egy részét nem is annyira a 45-től 150 euróig terjedő jegyárak háborították fel, mint a tény, hogy a sorozat eddigi etapjával szemben sem a diákok, sem a nyugdíjasok, egyéb rászorulók nem kapnak kedvezményt.

A cikk megjegyzi, még a múlt heti Európa-liga-döntőre (az Eintracht Frankfurt miatt igencsak érdekeltek voltak a németek) is olcsóbb volt több kategóriába is a jegy.

A lap visszatekint a pénteki sajtótájékoztatóra is, Gulácsi Péter mondandójából kiemelték, a magyar kapus az „idény nagyon jól sikerült második felét szeretné megkoronázni”; Tedesco gondolatai közül „A Freiburg már nem kis klub” mondatot idézik címben.

Az este nyolc órakor kezdődő fináléban akár négy magyar is szerepet kaphat: a Freiburgban Sallai Roland, a Leipzignél Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik vár bevetésre. 

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Freiburg–RB Leipzig (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.