Német Kupa: furcsaságok a Leipzig edzése körül; drágák a jegyek?

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 14:18
null
A lipcsei futballisták át sem öltöztek a villámedzésre... (Fotó: AFP)
A Bild előrevetíti, a Német Kupa-döntő két résztvevő klubja, a Freiburg és az RB Leipzig között aligha lesz baráti a viszony a közeljövőben. Az újság szerint a Freiburg döntése miatt tartott egészen meghökkentő utolsó edzést péntek este a lipcsei csapat. Közben a Kickernél a jegyárak, illetve a kedvezmények hiánya miatt háborognak...

A Bild újabb furcsaságra hívta fel a figyelmet a döntővel kapcsolatban. Miután a német sajtóban futótűzként szaladt végig, hogy a Freiburg nem járult hozzá a két klub címerével ellátott közös emléksálak készítéséhez, most újabb a csapatok közti konfliktusról írnak.

A lap úgy tudja, a pénteki sajtótájékoztatóra Domenico Tedesco és Gulácsi Péter a csapattól külön utazott fel Berlinbe. Ennek oka, hogy az együttes még Lipcsében tréningezett egy utolsót délelőtt. Hogy miért döntöttek így a lipcseiek? A Német Kupa-döntője előtt a DFB kötelezi a feleket, hogy Berlinben eddzenek egyet a csapatok, és ilyenkor a papíron pályaválasztónak kisorsolt csapat foglalhat először időpontot. A Freiburg 17 óra edzéskezdést választott, emiatt a Lipcse legkorábban 18.15-kor vagy annál is később tudott volna kezdeni. Ezt a csapat regenerációjának szempontjából alkalmatlannak ítélte az RB klubvezetése.

A történet csattanója, hogy a Leipzig-játékosok elkerülendő a büntetést kora este megjelentek a berlini Olimpiai stadion mellett kijelölt edzőpályán, ám a leírás szerint melegítőben, „tornacipőben” passzoltak, dekáztak párat, majd öt perc leforgása után el is hagyták a helyszínt, visszatértek a szállásukra pihenni.

„Nem megfelelő, csapnivaló előjel” – írja az egész kalamajkáról Bild.

„Szegénységi bizonyítvány” – háborog a Kicker a Német Kupa-döntő magasnak ítélt jegyárai miatt. A lapot és a német lakosság egy részét nem is annyira a 45-től 150 euróig terjedő jegyárak háborították fel, mint a tény, hogy a sorozat eddigi etapjával szemben sem a diákok, sem a nyugdíjasok, egyéb rászorulók nem kapnak kedvezményt.

A cikk megjegyzi, még a múlt heti Európa-liga-döntőre (az Eintracht Frankfurt miatt igencsak érdekeltek voltak a németek) is olcsóbb volt több kategóriába is a jegy.

A lap visszatekint a pénteki sajtótájékoztatóra is, Gulácsi Péter mondandójából kiemelték, a magyar kapus az „idény nagyon jól sikerült második felét szeretné megkoronázni”; Tedesco gondolatai közül „A Freiburg már nem kis klub” mondatot idézik címben.

Az este nyolc órakor kezdődő fináléban akár négy magyar is szerepet kaphat: a Freiburgban Sallai Roland, a Leipzignél Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik vár bevetésre.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Freiburg–RB Leipzig (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik