Hertha: Az álmaimat élem, nem szeretném pénzre váltani – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.06. 22:53
null
„Nem kerültem nehéz helyzetbe, mert nem hagytam magamat befolyásolni” (Fotó: Reuters)
Dárdai Pállal készített interjút az M4 Sport. A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője beszélt a Wolfsburg megkereséséről, hogy miért boldog Berlinben, hogy meddig marad a csapat edzője, minek köszönhetően tartanak előrébb a tavalyi szezonhoz képest, és hogy szerinte miért nem tudtuk meglovagolni itthon az Európa-bajnoki eufóriát.

 

„Jószívű voltam, szabadnapot adtam a játékosaimnak a Mönchengladbach elleni siker után. – nyilatkozta a Hertha BSC vezetőedzője az M4 Sportnak adott interjújában a bajnoki győzelem másnapján. – Én viszont itt vagyok, mert a média is hozzátartozik a munkához. Ezzel boldoggá teszem a szurkolókat.”

„Nem kerültem nehéz helyzetbe, mert nem hagytam magamat befolyásolni – válaszolta Dárdai arra kérdésre, hogy mit szól a Wolfsburg megkeresésével kapcsolatos hírekre. – A saját dolgommal akarok foglalkozni, ez az erősségem. Nem beszéltem senkivel, és amúgy is keveset olvasok, keveset nézek tévét, nem engedem, hogy az ilyesmi befolyásoljon. Öt-hat, ha nem hét menedzser szeretne velem együtt dolgozni, már vagy fél éve ajánlkoznak, de én nem foglalkozom ezzel. A Hertháért dolgozni, ez az álommunka nekem. Itt fociznak a fiaim is, az álmaimat élem. Reggelente futok, majd edzést tartok, melegítőben vagyok szinte egész nap.”

„Úgy élek, mint a mesében, főleg úgy, hogy eredményesek vagyunk. Ezt nem szeretném pénzre váltani, mert a pénz nem tesz boldoggá. Lehet, hogy nem keresek annyit, mint más klubokban kaphatnék, de most így vagyok boldog. Nincs két Ferrarim a garázsban, de nem éhezem. Van szalámi, kolbász, sonka, boldogok vagyunk a családdal.”

„Hogy meddig maradok a Hertha edzője? Nem lehetek tizenöt évig egy helyen, majd meglátjuk, mit hoz a sors. Addig is minden meccsből tanulni akarok. Fiatal, tehetséges edzőnek tartom magamat, de nem szupersztárnak. Reálisan akarom látni a világot.”

„Ami a mostani szezonunkat illeti, kicsit előreléptünk, kombinációs játékban is. Tavaly jobban elfáradtunk. A cserék is odateszik magukat. Lement tíz forduló a bajnokságból, de még nem volt ugyanolyan csapatom. A futsalnak, az automatizmusoknak is köszönhetően előrébb tartunk. Játékunk sok energiát követel, rengeteget kell futni, hajtani. Meglátjuk, mennyire őröli fel a csapatot, mennyire tudunk rotálni.”

„A magyar klubok vezetése nem készült fel kellően az Európa-bajnoki sikerre – jelentette ki Dárdai. – Mondtam, hogy eufória lesz, de otthon alábecsülték a hatását. Nem tudtuk meglovagolni, ezzel rúgtunk egy öngólt. Ment a vacakolás. Ha nyerünk Feröer ellen, akkor a Svájc elleni találkozót sem veszítjük el. Mert olyan a szurkolótáborunk, olyan az ereje, hogy az hihetetlen. Vele mindenkit meg lehet verni, de ehhez kell, hogy a szurkolók a csapat mögött álljanak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik