M. D. 2022.06.10 09:11 Frissítve: 2022.06.10 10:13

Edzősors: több mint 25 év után elválik Dárdai Pál és a Hertha útja – sajtóhír

A Bild információi szerint több mint 25 év után elválik egymástól Dárdai Pál és a Hertha BSC útja. A német lap azt írja, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya beleegyezett a határozatlan idejű szerződésének felbontásába.

 

A hírek szerint Dárdai Pál semmilyen minősítésben sem folytatja a munkát a Herthánál (Fotó: AFP)

 

„Több mint 25 év után elválik Dárdai Pál és a Hertha útja” – hirdeti címében a Bild.

A német bulvárlap azt írja, a 46 éves szakembernek június 30-i hatállyal lejár a felnőttcsapat vezetőedzőjeként érvényes szerződése, az utánpótlásedzőként 2012-ben megkötött határozatlan idejű megállapodásának pedig beleegyezett a felbontásába.

Fredi Bobic, a berlini klub sportigazgatója négyszemközt kívánja rendezni Dárdai Pál ügyét, de az a napnál is világosabbnak látszik, hogy amíg a korábbi német válogatott labdarúgó a Herthánál dolgozik, addig a magyar tréner nem kap újabb megbízást az egyesületnél. „Az okokról nem fogok nyilvánosan beszélni” – idézi Bobicot a Bild, amely úgy tudja, Dárdai Pál hét számjegyű összeget kap (euróban, nem forintban) végkielégítésként a Herthától.

Dárdai Pál játékosként 1997 és 2011 között összesen 286 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt a Herthában, ezzel a mai napig klubrekorder. Visszavonulása után, 2012-ben a fővárosi klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. A felnőttcsapat vezetőedzőjének először 2015 februárjában nevezték ki. Egy évvel később a Német Kupában elődöntőbe jutott az együttessel, amelyből időközben stabil középcsapatot faragott, sőt 2017-ben kivezette az európai kupaporondra. 2019 júniusáig több mint 170 német bajnoki meccsen ült a kispadon. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos gárdájához, aztán 2021 januárjától tíz hónapon át ismét az első csapat trénereként dolgozott. Tavaly novemberben menesztették, de a szerződése az idény végéig érvényben maradt – ez jár le június 30-án.

Dárdai Márton is elhagyhatja a Herthát (Fotó: AFP)

A Berliner Kurier eközben azt taglalja, hogy Dárdai Pál középső fia, Márton is távozhat a Herthától. A fővárosi alakulat – jelen állás szerint – hat középhátvéddel a keretében fut majd neki az új idénynek, ami szükségtelenül sok, ezért a vezetőség a leginkább piacképes játékost, játékosokat, a Transfermarkt által egyaránt ötmillió euróra taksált Dárdait és/vagy a belgiumi kölcsönből visszatérő Jordan Torunarighát értékesítheti. Legalább az egyiküknek tehát minden bizonnyal mennie kell – vonja le a konklúziót a berlini portál.

A német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton iránt korábbi német sajtóhírek szerint az RB Leipzig, a Hoffenheim, a Borussia Dortmund, a Wolfsburg és az Eintracht Frankfurt is érdeklődik. Amennyiben a 20 esztendős, a német élvonalban eddig összesen 23 mérkőzésen szerephez jutó játékos valóban távozik Berlinből, akkor a Dárdai-dinesztiából már csak a legkisebb fiú, a 16 éves Bence maradna a Hertha kötelékében…

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tradíció ugyanis a földkerekség összes pénzéért is megvásárolhatatlan. Mert az maga az idő, a generációk által és alatt felhalmozott tudás, tapasztalat, mentális és morális erő. A szinte minden téren hanyatló Európa e nyilvánvaló tényt hagyta figyelmen kívül, amikor az önfelszámolás, az önfeladás útjára lépett. A futball még kivétel, a sporton belül is.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás KISS ANTAL

ALAPVONAL. Anno a keleti blokk egyik nevesincs együttese, az Union Berlin útját Európába lehet meseszerűnek nevezni, de tudjuk, hogy azok a mesék a legszebbek, amelyek igazak. (...) Jómagam talán Schäfer Andrást irigylem a legjobban a külföldön kenyeret kereső labdarúgóink közül, mert ő a két lábbal földön járók igazi közösségének focimennyországában szerepelhet.

2022.08.13 14:30:54

Német labdarúgás R. P.

Kétszer szerzett vezetést a lipcsei csapat, de a vendégek szerencsés góllal pontot mentettek.

2022.08.10 22:13:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Egyre kevesebben merik vállalni adott esetben sarkos – de saját! – véleményüket, inkább belevágnak a biztonsági játékba, az »idegenben jó az iksz« hülyeségébe, és csak olyasmit hajlandók mondani, amiből nem lehet bajuk.

2022.08.08 18:21:45

Német labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra a német bajnokság teljes programja, eredmények, állás.