Bayern München: visszavonták az Alabának tett ajánlatot

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 10:15
null
Könnyen lehet, hogy David Alaba az idény végén ingyen távozik a Bayern Münchentől (Fotó: AFP)
A Bayern München labdarúgócsapata visszavonta a David Alabának tett szerződéshosszabbítási ajánlatát – írja a Bild.

 

„Tegnapig nem hallottunk semmit, aztán a sportigazgatónk, Hasan Salihamidzic egyeztetett az ügynökével. A válasz az volt, hogy az ajánlatunk továbbra sem megfelelő, és hogy hosszabb távon kell hogy gondolkozzunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk az ajánlatot, ami így már nincs ott az asztalon” – idézi a Bild Herbert Hainert, a Bayern München elnökét.

Mint ismert, David Alaba 2008 óta futballozik Münchenben, jelenlegi megállapodása 2021 nyarán jár le. Ha a Bayern nem tud megegyezni vele, akkor a téli átigazolási időszakban még kaphat a játékjogáért pénzt, jövő nyáron viszont már szabadon igazolhatóvá válik.

A Bild információja szerint a 28 éves védőnek évi 11 millió eurós alapfizetést, plusz akár 6 millió eurós bónuszt ajánlottak, ám az osztrák válogatott labdarúgó és ügynöke, Pini Zahavi erre nemet mondott, mivel azt szerették volna elérni, hogy Alaba a klub legjobban fizetett játékosai – Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Thomas Müller – közé kerüljön.

Hainer elmondta, Alaba egy „szerethető srác”, „igazi közönségkedvenc”, ezért nagyon sajnálnák, ha az idény végén távozna. Hasonló véleményen van Hansi Flick is: a müncheniek vezetőedzője elárulta, nagyon reméli, hogy a hátvéd marad a klubnál.

Alaba – akivel sajtóhírek szerint a Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytat – kétszer nyert Bajnokok Ligáját, kilencszer német bajnokságot, hatszor Német Kupát a Bayernnel, amelynek az előző idényben is alapembere volt, és nagy szerepe volt abban, hogy a müncheniek a BL és a Bundesliga, valamint a kupa mellett a hazai, illetve az európai Szuperkupát is elhódították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik