Bayern München: megváltak a rasszizmussal vádolt edzőtől

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 11:57
null
Fotó: AFP
A Bayern München közös elhatározással szerződést bontott egy utánpótlásedzőjével. A labdarúgóklub hivatalos honlapján bejelentett hír előzménye: a napokban a német rendőrség nyomozásba kezdett, miután rasszista és más diszkriminatív kijelentései miatt feljelentették a müncheni klub egyik edzőjét.

 

A Bayern München közleménye szerint ez az első következménye annak a vizsgálatnak, amelyet a FC Bayern Campuson indítottak az ügy hátterének felderítésére.

Először a német közszolgálati televízió, az ARD számolt be arról, hogy a meg nem nevezett edzőt többen rasszista és más diszkriminatív kijelentésekkel vádolják. A tréner először tagadta a gyanúban foglaltakat, később azonban elismerte, valóban tett ilyen kijelentéseket.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent irányító gazdasági társaság elnöke már a sajtóhírek hallatán megdöbbent, később pedig, a rendőrségi vizsgálat elindulásakor egyértelművé tette: az edző megnyilvánulásai összeegyeztethetetlenek a Bayern München képviselte értékekkel.

A Spiegel híradása szerint a 2003 óta a klub alkalmazásában álló, 2006-tól gyermekek, ifjúsági csapatok irányításával megbízott tréner a játékosai bőrszínével, nemzetiségével, vallásával és a szexuális irányultságával kapcsolatban tett elfogadhatatlan megjegyzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik