Hertha: Dárdai elmondta, miről álmodik, és adott egyet Kalounak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.26. 18:49
null
Dárdai Pál a berliniek védelmét még erősítené (Fotó: Reuters)
Nyolcnapos edzőtáborát követően a Hertha BSC Salzburgból visszatér Berlinbe – Dárdai Pál a Kickernek értékelte az elmúlt időszakot, és elmondta, miről álmodik az új szezonban.

 

Cél a Herthának és Dárdainak? Egészen pontosan meghatározva! Dárdai Pál a Kickernek értékelte a berlini csapat szezon előtti munkáját az edzőtábort követően.

„Mindenekelőtt, negyven pontot kell szereznünk a bajnokságban – és a Német Kupában is jó lenne döntőt játszani. A stadion közelében élek, és minden évben elsétálok a döntőre a feleségemmel, a fiaimmal és az édesapámmal. Remek helyeink vannak a stadionban, de nagyon szép lenne lentről is átélni a kupadöntőt – még akkor is, ha netán nem nyerünk. Óriási ajándék lenne egy finálé a szurkolóinknak és a városunknak, ezt, mint motivációt, át kell éreznie a játékosainknak is” – kezdte a fiatal magyar vezetőedző.

Dárdai szót ejtett a keretről – nem lenne boldogtalan, ha még egy középső védő csatlakozna a Herthához, mert kevés a variációs lehetőség sérülések vagy eltiltások esetén. A berliniek az edzőtábor során elsősorban a támadójátékot próbálták meg csiszolni, szemben az előző hónapokkal, amikor a kiesés elleni harcban a védekezésre került a hangsúly. A volt magyar szövetségi kapitány dicsérte az edzőtáborba elvitt fiatalokat (Shawn Kauter, Florian Kohls, Maximilian Mittelstädt), mondván, ők az elmúlt hét nyertesei, csapata egyik legnagyobb sztárjának, Salomon Kalounak viszont üzent a lap hasábjain.

„Agresszívabbnak kell lennie, jobban kell hajtania. Az ő képességeivel vezérnek, példaképnek kell lennie! Többet várok tőle. Az Akhisar Belediyespor elleni mérkőzésen sokszor került az ellenfél tizenhatosán belülre, de az utolsó megoldások nem sikerültek. Elég bizalmat kapott tőlem, most már a pályán kell megmutatnia és felelnie, az első fordulóban – ebből elég!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik