Torghelle: „Végre jól megy a játék, de a csapat sikere fontosabb”

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 12:50
Éveken keresztül mintha meg lett volna átkozva klubcsapataiban, de a Carl Zeiss Jenánál már ismét elkezdte a gólokat lőni, új egyesületében, az FC Augsburgban pedig remekül kezdte az idényt. Torghelle Sándor háromszor is betalált a Bundesliga 2 első két fordulójában, az Ahlen elleni ollózós gólját pedig a hét legszebbjének választották az ARD nézői. Nem csoda, hogy a Bundesliga hivatalos oldala is vezető anyagban közölt vele interjút.
Egyre jobban megy neki: Torghelle Sándor két meccsen háromszor is betalált
Fotó: Imago
Egyre jobban megy neki: Torghelle Sándor két meccsen háromszor is betalált
Egyre jobban megy neki: Torghelle Sándor két meccsen háromszor is betalált
Fotó: Imago
Egyre jobban megy neki: Torghelle Sándor két meccsen háromszor is betalált

„Végre jól megy a játék, és ez természetesen elégedettséggel tölt el. A legfontosabb az volt, hogy a Nürnberg elleni rossz kezdés után javítsunk, és ez sikerült is az Ahlen elleni győzelemmel. Örülök, hogy ehhez gólokkal járulhattam hozzá” – nyilatkozta a huszonötszörös magyar válogatott támadó.

„Jól beilleszkedtem a csapatba, és remekül érzem magam Augsburgban. Sokat segít, hogy Szabics Imrével együtt játszottunk a magyar válogatottban, régóta ismerjük egymást, és ez a pályán is kamatozik” – tette hozzá.

Torghelle elárulta, más ajánlatai is voltak, de Németországban akart maradni, ráadásul Szabics Imre is csábította a bajor egyesülethez. Az más kérdés, hogy Torghelle még jénai színekben szerzett gólja a 34. fordulóban kis híján kiejtette új csapatát…

TORGHELLE GÓL, HORTI GÁBOR KOMMENTÁLÁSÁBAN



„A Jena játékosaként csak azt tettem, amit tennem kellett, de azért boldog vagyok, hogy nem ejtettem ki az Augsburgot. Jól haladtak a tárgyalások a menedzserrel és az elnökkel is, ráadásul Szabics is arra buzdított, hogy fogadjam el az ajánlatot. Fontos volt nekem, hogy olyan klubhoz igazoljak, ahol van perspektíva. Görögország után mindenképpen Németországba akartam igazolni, így kerültem a Jenához, pedig voltak belga és holland ajánlataim is. Magas a profiligák színvonala, szeretek itt játszani” – mondta.

Az Augsburg két forduló után a 6. helyen áll, és a bajor piros-zöldeknél a hosszú távú cél a feljutás. Torghelle elsősorban biztos bennmaradást vár az ebben a szezonban kifejezetten jól erősítő FCA-tól.

„Mindenesetre egy dolog biztosnak tűnik: ezzel a kerettel nem a kiesés ellen fogunk küzdeni. Az elmúlt években az Augsburgnak nem volt egy jó szezonja sem, most mindent megteszünk, hogy javítsunk. Hogy ez mire elég, az persze a jövő titka.”

TORGHELLE CSODÁLATOS, OLLÓZÓS GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik