B. D. K. 2022.07.04 17:33 Frissítve: 2022.07.05 08:10

Videó: a háborúban mindkét szülőjét elveszítő kisfiúval beszélgetett Modric

Az orosz–ukrán háborúban édesanyját és édesapját is elveszítő hatéves ukrán kisfiúval beszélgetett telefonon a Real Madrid aranylabdás futballistája, Luka Modric.

 

Ilja Kosztosevics Sahtar Doneck-szurkoló, aki az orosz támadások során elvesztette a szüleit Mariupol városában. A klub legendás játékosa, a horvát Darijo Srna most klubigazgatóként dolgozik egykori csapatánál, és meglátogatta őt, sőt, még egy telefonhívást is elintézett neki honfitársával, Luka Modriccsal.


A hatéves kisfiút egy házaspár vette magához, a férfi és a nő Szlovjanszkból menekült el. Felajánlották neki, hogy örökbe fogadják.

„Elmagyaráztam neki, hogy nagy és kegyetlen háború zajlik” – idézte a kisfiú egyik örökbefogadója, Marija Beszpalij szavait a Sportbible.

Azt mondtam neki, nem vagy egyedül, vigyázni fogunk rád. Szeretni fogunk téged, és ha szeretnéd, a családod leszünk. Mi leszünk az anyukád és az apukád. Édesanyád és édesapád a mennyben vannak. Látnak téged odafentről, és boldogok.”

Modric átérzi a kisfiú helyzetét, hiszen ő is súlyos családi tragédia emlékét cipeli hatéves kora óta. A délszláv háború kezdetén a falujukra törő csetnikek nagypapáját a nyílt utcán lőtték hátba.

 
Nagyapja vére – gyermekkori tragédia súlyát cipeli az aranylabdás

„Háborús menekültként éltünk, kemény idők jártak akkoriban – törte meg néhány évvel ezelőtt hallgatását. – Hatéves voltam csupán, amikor elkezdődött. Sok nehézségen mentünk keresztül, az akkori élményeket nem tudom elfelejteni. Nem szívesen hozom elő őket. Lehet, hogy olcsó szállón tengődtünk, lehet, hogy súlyos anyagi gondokkal küszködtünk, ám szerettem futballozni, és ez sok akadályon átsegített. A háború erősebbé tett. Küzdelmes időszakot éltünk meg a családommal. Kettős érzéssel gondolok vissza arra a korszakra. Nem akarom örökké magammal cipelni az átéltek súlyát, de megfeledkezni sem szeretnék róluk.”

2022.08.12 23:48:49

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.08.10 20:20:49

Minden más foci VARGA ÁDÁM (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Nem okozott sok veszélyt a lelkesen küzdő német csapat • Ancelotti a Szuperkupa legeredményesebb edzője.

2022.08.08 15:47:11

Minden más foci B. D. K.

Már több mint 3.1 milliárd forintot gyűjtött össze a modell, akit egykoron CR-rel is összeboronáltak.