Ukrajna: De Zerbi és Fonseca is Kijevben ragadt, Lucescu nem menekülne

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 17:51
null
Roberto De Zerbiaz egyik kijevi hotelben van most (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, elmérgesedett az orosz-ukrán konfliktus. A Sahtar Doneck vezetőedzője, Roberto De Zerbi a Football Italiának elmondta, egyelőre kivár és a kijevi szobájából követi az eseményeket néhány játékosával és az edzői stábjával. Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev trénere a fejeseket hibáztatja, míg Paulo Fonseca, aki a családjával szintén az ukrán fővárosban ragadt, bízik a szerencsében.

„A szobámban maradok. Nem jó nap a mai – fogalmazott a 42 éves Roberto De Zerbi. – A sport miatt vagyok itt, és nem fordíthattam hátat a szurkolóinknak. Tizenhárom brazil játékosom és a stábom is itt van. Haza is térhettünk volna, de inkább kivártunk. Tegnap este robbanásokra ébredtünk.”

Mivel Ukrajna lezárta légterét, De Zerbi nem hagyhatja el az országot.

„Nem vagyunk hősök, viszont vállaltuk a felelősséget, ami a munkánkkal jár. Szombaton mérkőzésünk lett volna, szóval nem mehettem el” – jelentette ki. Hozzátette, a szeretteik arra kérték őket, hogy próbáljanak meg hazatérni. De Zerbiék most abban reménykednek, hogy az olasz kormány és a nagykövetség a segítségükre lesz. Azt is elmondta, hogy optimista, és semmit sem csinálna másképpen, ha visszamehetne az időben.

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, az országban bevezetett hadiállapot miatt felfüggesztette a bajnokságokat.

Mircea Lucescu nem hitte volna, hogy ilyen megtörténhet (Fotó: Getty Images)
Mircea Lucescu nem hitte volna, hogy ilyen megtörténhet (Fotó: Getty Images)

A Dinamo Kijev 76 éves vezetőedzője, Mircea Lucescu leszögezte, nem fogja elhagyni Kijevet.

„Nem hagyom el Kijevet, hogy visszatérjek Romániába. Nem vagyok gyáva – olvashatók a bukaresti születésű Lucescu szavai a Football Italián. – Remélem, hogy ezek az agyatlan nagyemberek befejezik a háborút. Nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet.”

Paulo Fonseca és családja élete legrosszabb napjának tartja a mait (Fotó: Getty Images)
Paulo Fonseca és családja élete legrosszabb napjának tartja a mait (Fotó: Getty Images)

Paulo Fonseca, aki korábban a Sahtar Donecket és az AS Romát is irányította, szintén Ukrajnában tartózkodik. A Daily Mail szerint a szakember ma reggel hagyta volna el az országot feleségével és a kisfiával, de ez nem sikerült nekik. Most az egyik kijevi hotelben tartózkodnak.

„Reggel ötkor arra riadtam fel, hogy sorozatos robbanásokat hallok – mesélte az egyik portugál napilapnak, a Jornal de Notíciasnak. – Mára lett volna egy járatom, de most nem lehet innen elmenni, mert a repülőteret támadás érte és lezárták a légteret.”

„Ez életem legrosszabb napja. Most csak várni lehet és bízni a szerencsében. És imádkozok, hogy ne essen ránk egy bomba.”

Felesége, Katerina az alábbiakat írta oroszul és olaszul az Instagram-oldalán a kisfia képéhez.

„Ez életünk legszörnyűbb reggele. Fájdalom, düh, düh, düh és fájdalom. Az én kisfiam nem érdemli meg a háborút. Az ukrán gyerekek sem érdemlik meg a háborút.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik