SZ. R. 2021.04.19 19:12 Frissítve: 2021.04.19 19:41

Szuperliga: a korábbi FA-elnök szerint rossz döntés született

A német és a francia labdarúgó-szövetség mellett az alapító klubok szurkolói, korábbi legendás edzők és játékosok, valamint az egyes országok szervezetei is egyhangúlag elutasítják az újonnan alakuló Szuperligát. Többen is a futballra való káros hatását emelik ki, valamint csak a kapzsiságot és az önös érdekeket látják a sorozat terve mögött.

A korábbi FA-elnök szerint rossz döntés született (Fotó: AFP)

 

Az olasz sportági szövetség elnöke, Gabriele Gravina úgy nyilatkozott, hogy ők mindig is ellenezték a Szuperliga megalakítását, és inkább a Bajnokok Ligája-reform mellett tették le a voksukat. Szerinte a legjobbak közé jutást csakis a pályán mutatott teljesítmény alapján érdemelhetik ki a csapatok.

Az orosz Premjer-Liga is hasonlóan vélekedik: „Ez az ötlet szembemegy a labdarúgás alapértékeivel, nem veszi számításba a klubok elsöprő többségének érdekeit, és szakadáshoz vezet az európai futballban.”

Többek között a dán szövetség igazgatója, Jakob Jensen is felszólalt, aki elmondta, hogy semmire sem szolgál az, ha létrehoznak egy zárt ligát, amelyben az a cél, hogy a benne lévő klubok pénzt keressenek.

Gary Neville mellett a 80-szoros angol válogatott Gary Lineker, valamint a Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson is kritizálta a Szuperliga ötletét.

Az angol Labdarúgó-szövetség két korábbi elnöke, Greg Dyke és David Bernstein is állást foglalt a kérdésben. Dyke szerint a sok támadás miatt nem fog megvalósulni a Szuperliga, valamint szerinte a klubok döntése hatalmas hiba volt. Bernstein úgy gondolja, hogy két dolog húzódik meg a háttérben: az egyik a kapzsiság, a másik a kétségbeesés, mindez azért, mert néhány csapat nagy tartozásokat halmozott fel az elmúlt időszakban.

A szurkolók közül a Tottenham Hotspur drukkerei szerint a klub jövője a tét, és csak „a kapzsiság és az önös érdek” vezérli az alapítókat, míg az Arsenal szimpatizánsai úgy gondolják, hogy a Szuperliga a klub halálát jelenti.

A Spurs hívei továbbá közleményükben azt is tudatták, hogy a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal szimpatizánsaival közösen teljes mértékben ellenzik a sorozat ötletét.

 

 

 

 

2021.05.04 18:40:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Eb-sorozatunk harmadik része az 1996-os és az 1964-es torna érdekes epizódjaiból szemezget.

2021.05.05 17:41:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A szentgyörgyiek mind a két félidő végén lőttek egy-egy gólt az Universitateának.

2021.05.05 13:43:54

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A már biztos ezüstérmes belgrádi csapat 3–0-ra is vezetett, a TSC erejéből csak a szépítésre futotta.

2021.05.04 08:43:56

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az egyesület a magyar kutyafajként számon tartott pulit választotta kabalaállatának.

2021.05.03 12:50:53

Minden más foci MOHAY GÁBOR

„Egyszer veszünk egy nagyon magas létrát, felmegyünk és beköszönünk a papához.”