PSG: „Neymar után Mbappét is? Magukat is veszélybe sodorják”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 08:11
Ha Neymar után Kylian Mbappét is szerződteti a PSG, azzal lerombolja a francia labdarúgó-bajnokságot, és a versengés kiiktatásával hosszú távon saját magát is veszélybe sodorja – véli Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke, a francia futball erős embereinek egyike.

„Látván a vasárnap esti meccset, kérdem én, hasznos lenne, ha még Mbappé is a PSG-be igazolna? – utalt a párizsiak Toulouse elleni, 6–2-re végződő bajnokijára Jean-Michel Aulas. Vajon jót tesz ez a bajnokságnak, a futball gazdasági hátterének? Ha a befektetők körében ekkora egyenlőtlenség alakul ki, az végső soron magát a nagyszerű futballt bemutató PSG-t is veszélybe sodorja.”„Látván a vasárnap esti meccset, kérdem én, hasznos lenne, ha még Mbappé is a PSG-be igazolna? – utalt a párizsiak Toulouse elleni, 6–2-re végződő bajnokijára Jean-Michel Aulas. Vajon jót tesz ez a bajnokságnak, a futball gazdasági hátterének? Ha a befektetők körében ekkora egyenlőtlenség alakul ki, az végső soron magát a nagyszerű futballt bemutató PSG-t is veszélybe sodorja.”

A Neymar Franciaországba szerződésének tapsoló, vasárnapi játékát varázslatosnak minősítő Aulas szerint az efféle „financiális bicepszmutogatás” felettébb káros, és a PSG-nek valójában nincs szüksége a Monacóban tavaly berobbant, a párizsiakkal hírbe hozott szélsőre.

„Ha a legjobb labdarúgókat felfoghatatlan mennyiségű pénz mozgósításával összevásárolja egy csapat, azzal véget vet a versengésnek, értéktelenné teszi a bajnokságot” – tette hozzá a lyoni klubelnök.

Aulas egyúttal megerősítette: érdeklődnek a PSG-nél létszámfelettivé váló lengyel válogatott középpályás, Grzegorz Krychowiak iránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik