NL, C-liga: óriási hibák döntöttek Kazahsztánban és Albániában – videó

Vágólapra másolva!
2020.09.07. 22:52
null
Ez nem Gjasula napja volt (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligája 2. fordulójában a C-liga 4. csoportjában Fehéroroszország a második félidőben esett gólokkal 2–1-re győzött Kazahsztán vendégeként, ezzel megszerezte első győzelmét a csoportban. A csoport másik meccsén Litvánia is egy hajmeresztő egyéni megoldás után győzte le Albániát, így aztán két forduló után mind a négy csapatnak három pontja van.

A gól nélküli első félidőt követően a vendégek kerültek előnybe a második játékrész elején: Ihor Sztaszevics lágy beadását Makszim Bordacsev fejelte a hálóba az 52. percben. Mindössze nyolc perc múlva jött az egyenlítés, amikor Jan Vorogovszkij távoli lövése kipattant Gutor kapusról, s az érkező Abat Ajimbetov közelről nem hibázott.

A találkozó 86. percében hibázott viszont a kazah Gafurzsan Szujumbajev egy bedobásnál, röviden dobta haza Sztasz Pokatyilov kapusnak, Vitalij Liszakovics meg lecsapott a labdára, elvitte a kapus mellett és az üres kapuba passzolva megszerezte a győztes gólt.

Ezzel a fehéroroszok megszerezték első győzelmüket, míg a kazahok első vereségüket szenvedték el a sorozatban.

A csoport másik meccsén este Albánia Litvániát fogadta és itt sem hozott gólt az első félidő. A másodikban aztán itt is egy hatalmas védelmi hiba döntött: az 50. percben Klaus Gjasula rendkívül röviden gurított kapusa felé a saját térfeléről, egy hazai szöglet után, Donatas Kazlauskas pedig köszönte szépen a lehetőséget és meg sem állt vele a kapuig. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a 60. percben a gólnál hibázó Gjasula helyére beállt a Ferencváros nyáron igazolt albán légiósa, Myrto Uzuni, a találkozó 87. percében pedig megkapta második sárgáját Elseid Hysaj, így az albánok emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
C-LIGA
, 4. CSOPORT
Kazahsztán–Fehéroroszország 1–2
(Ajimbetov 62., ill. Bordacsev 52., Liszakovics 86.)

Albánia–Litvánia 0–1 (Kazlauskas 50.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kazahsztán 2 1 1 3–2 +1 3
2. Albánia 2 1 1 2–1 +1 3
3. Fehéroroszország 2 1 1 2–3 –1 3
4. Litvánia 2 1 1 1–2 –1 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik