NL: itt a finn keret – Pukki ismét lecsaphat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 10:24
null
Pukki (10) és társai akár már Athénban is megnyerhetik a csoportot (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligája C-ligájának 2. csoportjában a listavezető finn válogatott is kijelölte keretét a következő két mérkőzésére, a november 15-én Athénban Görögország ellen, majd három nap múlva vasárnap Budapesten a magyar válogatott elleni találkozókra.

A finn keretben nincs meglepetés, ott van a csoport eddigi gólkirálya, Teemu Pukki, aki három góljával vezeti a csoport góllövőlistáját, és aki a legutóbbi fordulóban a görög ellen a találkozó 12. percében megsérült.

Amennyiben a finnek legalább egy pontot szereznek Athénban, biztosan megnyerik a csoportjukat, de még akkor is, ha egy góllal kikapnak Athénban, mert a görögök elleni eredményük még így is számukra lesz kedvezőbb, miután legutóbb 2–0-ra győztek Tamperében.

„Örömteli, hogy a reflektorfénybe kerültünk a jó szereplés miatt, de néha, talán már kicsit terhes is ez a túlzott érdeklődés irántunk, de azért megküzdünk vele. Ami a meccseket illeti: most jön a két legnehezebb mérkőzésünk és képesnek tartom a csapatomat arra, hogy elérje a célját. Azt egészen biztosan megígérhetem, hogy ugyanúgy készülünk az athéni találkozóra, mint bármelyik másra, nem fogunk beállni védekezni és nem fogjuk leparkolni a buszt a tizenhatosunkon belülre, és időhúzásra sem fogunk játszani. A saját játékunkat fogjuk játszani, és a célunk a győzelem” – szögezte le Markku Kanerva, szövetségi kapitány Helsinkiben a keret kihirdetésekor.

Kanerva két helyen változtatott a legutóbbi, októberi keretén: kimaradt a védő Jukka Raitala, valamint a támadó Rasmus Karjalainen, akik helyére Janne Sakselát és Fredrik Jensent hívta be. A szakember 24 játékost nevezett a keretbe, miután a csapatkapitány, Tim Sparv szereplése apróbb combsérülése miatt kérdéses.

A FINN VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen – Németország), Jesse Joronen (FC Köbenhavn – Dánia), Anssi Jaakkola (Reading – Anglia)
Védők: Paulus Arajuuri (Bröndby – Dánia), Albin Granlund (Örebro – Svédország), Thomas Lam (PEC Zwolle – Hollandia), Markus Halsti (Esbjerg – Dánia), Janne Saksela (Sparta Rotterdam – Hollandia), Sauli Väisänen (Crotone – Olaszország), Joona Toivio (Häcken – Svédország), Jere Uronen (Genk – Belgium), Juha Pirinen (HJK)
Középpályások: Glen Kamara (Dundee FC – Skócia), Petteri Forsell (MKS Miedz Legnica – Lengyelország), Fredrik Jensen (FC Augsburg – Németország), Rasmus Schüller (Minnesota United – Egyesült Államok, MLS), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Robert Taylor (Tromsö – Norvégia), Pyry Soiri (Admira Wacker – Ausztria), Simon Skrabb (IFK Norrköping – Svédország), Robin Lod (Sporting Gijón – Spanyolország),
Támadók: Jasse Tuominen (BATE Boriszov – Fehéroroszország), Eero Markkanen (Dalkurd – Svédország), Teemu Pukki (Norwich City – Anglia)

NEMZETEK LIGÁJA
C-LIGA,
2. CSOPORT
November 15., csütörtök

20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 4 4 5–0 +5 12
2. Görögország 4 2 2 3–4 –1 6
3. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Észtország 4 1 3 3–6 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik